5 причини да обмислите франчайз за кафе

1
295
Добави коментар
Bilyarski
Bilyarski

Франчайзът на кафе – една печеливша идея

Независимо от сезона, повечето хора са превърнали кафето в свое ежедневие – на път за работа, университет или просто като следобедно освежаване, за да държат ума си в кондиция.

С оглед на този факт, може би е разбираемо защо франчайзът на кафе е толкова популярен напоследък.

Запознайте се с 5 причини, които ще ви накарат да се замислите за подобен ароматен франчайз бизнес:

1.    Привлича лоялни клиенти

Живеете в близост до университет или познавате много хора в района ви, които работят от вкъщи? Точно те са вашите потенциални потребители.

Именно такъв тип потенциални клиенти, можете да привлечете, ако подходите правилно при стартиране на бизнеса си. Ако те харесат вас и продуктите, което предлагате, то бъдете сигурни, че ще превърнат вашето кафе във своя втори офис, дом или библиотека, където ще идват да учат, работят или просто да си изпият една топла напитка в приятна компания. Ето така, вече ще имате лоялни клиенти.

2.    Модерно е

Каквото и да си говорим, кафетата са популярни. Дали, заради безплатния интернет или събуждащото кафе в уютна обстановка, определено подобни места са изключително модерни.

Освен това, можем да добавим и навлизащата тенденция за независимото работно поведение или така наречените фрийланс проекти, които дават възможност на професионалистите да избягат от напрегнатия офис и да изпълняват задачите си от различни места, включително кафенета.

 

Защо бизнесът с кафе е толкова популярен?

3.    Лесен Upsell

Знаете, че франчайзът на кафене не предлага само кафе, нали? Всъщност има редица други продукти, които клиентите могат да намерят в едно кафене – закуски, сладкиши, торти, коктейли, топли и студени напитки, сандвичи, пакетирани закуски и много други. Подобни стоки се продават изключително лесно, заедно с едно обикновено кафе. Или с други думи – кафенетата ще ви възвърнат бързо първоначаната ивнестиция и продажбата на кафе, съвсем няма да е единствената причина за това.

4.   Не е сложно

Съвсем не е сложно да управлявате едно кафене, заедно със служителите и предлаганото меню. Всъщност вие ще предлагате нормални напитки и храни, в чиято поддръжка и продажба няма нищо неясно.

5.   Няма напрежение

Не си мислете, че в подобен бизнес има огромно напрежение. Напротив, все повече франчайзи имат удобната опция, която позволява на клиентите да правят предварително поръчките си. По този начин се спестява време, а потребителите получават точно това, което искат навреме. Това е една от тайните за спечелване на лоялни клиенти и по-висока печалба.

 

    Със сигурност имам много неща, над които можете да помислите, преди да предприемете закупуването на какъвто и да е франчайз. Ние можем да ви посъветваме, че франчайзът на кафене е една гореща пазарна ниша, която неизменно гарантира лоялни потребители. Ако се колебаете в решението си, какъв франчайз е подходящ за вас, консултантите на Франчайзинг.бг ще ви съдействат, за да поемете пътя към своя бизнес успех.