Баните – тенденции и новости

1
409
Добави коментар
trendoffice
trendoffice

Баните – тенденции и новости

Модерната баня е комфортна и многофункционална – като дневната, която едновременно ни създава уют и удобство за всички.

Видео
Файлове

Колекцията на Atlas Concorde – Marvel Gems включва подови и стенни плочки
Автор / Източник: Atlas Concorde

Kолекция Marvel Gems терацо на Atlas Concorde
Автор / Източник: Atlas Concorde

Плочки Marvel Palladiana Carrara от колекция Marvel Gems, Atlas Concorde
Автор / Източник: Atlas Concorde

Колекция Marazzi Stone art
Автор / Източник: Marazzi

Красивите модели на Sant’Agostino от колекцията Tailor art
Автор / Източник: Ceramica Santagostino

Колекцията Tailor art на Sant’Agostino
Автор / Източник: Sant’Agostino

Тапицирана вана на германската компания Bette
Автор / Източник: Bette

Изложение за плочки и обзавеждане за бани Cersale 2016 в Болоня, Италия
Автор / Източник: Cersale

Усещане за лукс на изложението Cersale 2016
Автор / Източник: Cersale

LIFE-MAKRO-многофункционален душ, удобен за всички
Автор / Източник: MAKRO

Въртяща се платформа; Сушилник
Автор / Източник: MAKRO

Модерната баня е комфортна и многофункционална – като дневната, която едновременно ни създава уют и удобство за всички, независимо от възрастта и физическите възможности, но за индивидуално ползване. И едновременно с това излъчваща усещане за лукс. Накратко това е обобщението за тенденциите в баните през последните години. Защото и новите продукти, които се появиха през 2016 г. потвърждават тази насоченост. Ето няколко интересни примера:

– за първи път видяхме тапицирана вана – точно като уютен диван

Германската компания Bette, специализирана в продукти от стомана и емайл, заедно с дизайн студио Tesseraux + Partner си поставят за цел да внесат по по-различен начин това усещане за разкош и максимално удобство като използват текстила така, както той се използват в дневната – като тапицерия. Това е станало възможно благодарение на новото поколение функционални тъкани, които са толкова привлекателни като тези, използвани в хола, но също така са изключително здрави, лесни за поддръжка и устойчиви на вода и мухъл. Основната употреба на тези тъкани досега е била в най-новата градинска мебел.

– многофункционална душ кабина, еднакво удобна за различни възрасти, както и за хора с различни физически възможности

LIFE е произведена от MAKRO, дизайн на Giulio Gianturco и се отличава с елегантност, минимализъм и прецизна изработка. Благодарение на специалната платформа, потребителят може да се върти, докато седи на елегантен стол с дръжки отстрани като едновременно с това се възползва от различните функции, интегрирани в стената за управление, включващи дори сушене. Също така е възможно да използва огледалото и да се обръсне и изсуши косата си. Платформата може да се блокира със специална заключваща система.

Cersale 2016 По време на наскоро завършилото изложение за плочки и обзавеждане за бани Cersale в Болоня, Италия една от очертаващите се тенденции беше новата популярност на познатото Terrazzo – тип венецианска настилка, ретро-усещане, но с модерна интерпретация. Колекцията на Atlas Concorde наречена Marvel Gems включва пълна гама от подови и стенни плочки, вдъхновена от красотата на венецианска мозайка, произведена от парченца мрамор.

Модни десени в банятаДруга интересна идея с помощта на цифровите технологии обединява десени от модните подиуми с традиционните технологии за производство на плочки. Красивите модели на Sant’Agostino от колекцията Tailor art са подходящи за пода и стените, за банята и всяко друго помещение. 

Тактилност и 3D ефектиВсе повече компании предлагат плочки с релефна повърхност, имитираща различни естествени материали, както и плочки с 3D ефекти, предизвикващи интересна игра на сенки и форми.