Новите мъжки и дамски часовници за 2014 година

3
302
Добави коментар
chasovnici-bg
chasovnici-bg

Новите мъжки и дамски часовници за 2014 година

HYT разхлажда лятото с новата си мъжка колекция ICEBERG. Цветове, които едновременно навяват идеите за Изток и Запад, ден и нощ, синьото и бялото са естественият избор на новата „течна“ гама на HYT. Идеята е да се охладим в лятната жега с този айсберг и да открием един безкрайно техничен механизъм. 18 месеца са били необходими за разработването на специалния цвят на това лимитирано издание в цвета на морето и небето. Серията часовници е лимитирана от 50 бройки, първите от които ще достигнат до собствениците си през месец август 2014 година. Цената е като морска вода – солена – 52 000 евро.
Мъжки бижута за зимата – гладки, шик, изчистени и изключително модерни – такива са мъжките бижута от новата колекция на часовниците Swarovski за зима 2014/2015. Минималистичният дизайн подхожда за всеки стил и всяка ситуация – от спортния през всекидневния до класическия. Висулките Bengal преоткриват кръста и са допълнени от гривна. В тази гама от мъжки модерни часовници влизат и декорации, оформени като бръснарски ножчета или кучета. Колекцията включва и елегантни часовници – Tenson, Revolution и Basic.
Швейцарските Zenith посвещават колекция за Rolling Stones – на специалното събитие часовникарите от Zenith представиха първата си лимитирана серия за мъже от гамата El Primero. Тя е посветена на британската легенда на рока – Rolling Stones. Така на ход е новият El Primero Chronomaster 1969. Той е с два хронографски циферблата – единият е 30-минутен на 3 часа, а другият – 12-часов на позиция 6 часа, изпълнени в цветовете на оригиналния El Primero от 1969 г. – тъмносиньо и сиво, като вторият от двата е декориран с емблематичния за рок бандата яркочервен изплезен език. Задният капак е гравиран със същата рисунка и носи надписа „The Rolling Stones Edition“. В този уникален мъжки рок часовник се крие механизъм 4061, който тупти с честота от 10 000 вибрации в секунда. Той ще бъде произведен в ограничена серия от само 250 екземпляра.
ARTYA – космоса в циферблат. Тази марка винаги е блестяла с оригинални решения. Този път ни изненадват с турбийона Microcosmos, задвижван от механизма Concepto, вещо прекроен и обновен от компанията. Касата на турбийона прави едно пълно завъртане на 360 градуса всяка минута и е с 19 камъка. С 21 600 вибрации в час, той е със силов резерв на хода от 72 часа. Изключително рафинираният му и елегантен корпус е изработен от 18-каратово бяло злато, а силовият резерв е в рамките на 72 часа.
Giardino Marino di Bulgari продължава да изучава чудесата на природата и конкретно в този случай – с елегантно индивидуално часовникарско пътешествие в света на усложненията и рядката красота на морските дълбини. Il Giardino Marino залага на ботаническите и зоологическите теми. Циферблатът е истинско произведение на изкуството на миниатюрата, техника, която ни връща в златната епоха на ренесанса. По него плават риби, реят се корали и морски звезди. А в недрата на този красив часовник хармонично тупти турбийон. Ще има само по 50 бройки от всяка версия, което го нарежда сред ексклузивните инструменти за време.
ULYSSE NARDIN отново мисли за дамския дайвинг. Този модел за жени е емблема и символ на морето. Сам по себе си излъчва чувственост. Lady Diver отново е готов да се гмурне надълбоко в поредната морска авантюра. Свежата естетика идва от вълнообразния мотив на циферблата, безела и каишката и от неустоимия седефен циферблат, декориран с общо 24 диаманта. Благородните камъни бележат часовете. Дамският Lady Diver се предлага в две версии – от неръждаема стомана в ледено бяло и опушено черно, или от 18-каратово злато. Като всеки „дайвърски“ часовник, и този е с каишка от висококачествен силикон.

Източник: списание Prime Time

Google