7 фрази, които изкарват мъжа от релси

1
293
Добави коментар
bgwoman
bgwoman

Има ли неща, които не трябва да говорите на силната си половинка при никакви обстоятелства? Специалистите по семейни отношения са категорични, че такива фрази табу има. Ако искате отношенията ви наистина да са добри и да не вадите мъжа до себе си от релси. Психолозите са формулирали 7 забранени фрази.

Трябва да поговорим Искате да заинтригувате събеседника си и многозначително произнасяте: „Трябва да поговорим”. Забравете тази фраза. По мнението на психолозите повечето мъже я възприемат изключително негативно и каквато и информация да поднесете по-късно, мъжът така или иначе ще я възприеме враждебно. Пробвайте алтернативни варианти от рода на „Скъпи, имам една изненада за теб днес” или „Мили, ще ми се да обсъдим с теб една интересна ситуация”.

Не можеш ли сам да предположиш? Дори да сте доста обидена, че той не се сеща за нещо елементарно, не произнасяйте тази фраза. Първо, тя звучи оскърбително и у вашия възлюбен може да възникне усещането, че вие го считате, меко казано, недостатъчно интелектуален. Второ, той действително може и да не се досети, доколкото мъжкото съзнание е устроено иначе и представителите на силната половинка на човечеството просто не придават значение на нещата, върху които зациклят жените. Така че ако искате да избегнете недомлъвките и конфликтите със своя партньор, просто му кажете директно какво желаете.

По-добре да го направя сама Произнасяйки тази фраза, вие рискувате не само да предизвикате локален конфликт, но и като цяло да изпортите отношенията с половинката си. Как? Много просто. На първо място, ако вие постоянно се нагърбвате с неговите задължения, той ще привикне към това и действително ще ви се наложи да решавате всички проблеми самостоятелно. Освен това, според психолозите тази фраза може да стане катализатор за появата на комплекси у вашия партньор. Защото вие в неговото съзнание може да сте слаба и беззащитна принцеса, която той е длъжен да обгрижва и защитава, а на практика се получава точно обратното – тя леко решава проблемите, които се смятат за чисто мъжки, което пък намеква за неговата несъстоятелност.

Бъди мъж Още една фраза като предходната. Произнасяйки я, вие по някакъв начин поставяте под съмнение неговата мъжественост. А това, ще се съгласите, би се понравило на малцина мъже, особено ако вашата половинка и без друго не се отличава с по-твърд характер.

Ти си длъжен Тази фраза спокойно може да стане началото на края на вашите отношения. Затова никога не я произнасяйте в присъствието на вашия възлюбен. И запомнете: в хармоничните отношения никой никому не е длъжен. Двамата партньори постъпват така, както смятат за нужно. И ако той действително ви цени, то задължително ще направи така, че да останете доволна.

Пак ли ще се срещаш с приятелите си? Златно правило на хармоничните отношения: не ограничавайте свободата на своя партньор. Затова, ако той иска да се срещне през уикенда с приятели и да прекара няколко часа в чисто мъжка компания, позволете му да го стори. И престанете да му казвате, че навярно сте му доскучали. Просто на мъжа периодично му е необходимо да затвърждава своя статус на успешен и независим самец в кръга на себеподобни.

Струва ми се или наистина си напълнял? На пръв поглед тази фраза изглежда напълно безобидна, но се оказва, че не е така. Защото не само представителките на нежния пол преживяват своята външност. Вашият партньор също може да е неуверен в себе си и умело да го прикрива. Затова ако сте забелязали наистина, че възлюбеният ви е качил някой друг килограм, просто може да му предложите известно време да поспортувате заедно. Без да му казвате, че е напълнял. (По материали от чуждестранния печат)скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно