Най- добрия под за Вашия домашен любимец

1
422
Добави коментар
psviat
psviat

Все повече хора в България имат домашен любимец. Всеки грижовен стопанин знае, че малките космати приятелчета са голяма отговорност и изискват много време и усилия. Научете повече за нашите подови настилки и преценете, коя е най-подходяща за вашия домашен любимец.

Корков паркет
Корка е екологично чист и антибактериален продукт. Милионите въздушни клетки в кората на корка, го правят топъл, мек и безшумен. Благодарение на тези свойства звуците от нокти при движение и вибрации ще бъдат сведени до минимум. Устойчив е на надраскване, влага и вода. Въпреки това не се препоръчва течности да остава за дълъг период от време на повърхността. Ако, искате вие и вашият домашен любимец да се чувствате уютно у дома, корковия паркет е една подходяща подова настилка.

Винил (VLT)
Търсите максимален комфорт както за вас, така и за домашния любимец – то тогава винила е вашата настилка. Той е предпочитан, заради високата си издръжливост и устойчивост на влага, драскотини и вдлъбнатини. Бъдете спокойни, ако откриете разливания по пода, винила е водоустойчив и дори се поставя в кухни, бани, коридори и обществени помещения. За поддръжката му може да използвате метла, прахосмукачка, сух или мокър парцал. Предлаганият от Паркетен Свят винил е с дълбок релеф и клас R10 против подхлъзване, което осигурява спокойно и безшумно движение.

Класически паркет
Паркета, трябва да се използва с повишено внимание, ако имате домашен любимец. Важно е да сте го обучили и да следите неговото поведение. В случай на разливания, за да избегнете оцветяване или деформация на дъските, препоръчваме да подсушите пода възможно най- бързо. Ноктите на вашите любимци, както и техните играчки може да наранят и надраскат паркета. Поради тази причина е важно да ги поддържате къси и гладки. Съветваме ви, при избора на паркет да изберете такъв от дъб или ясен. Тяхната дървесина е твърда и устойчива и се минимизира вдлъбнатините и драскотините. Съобразете цвета на паркета с този на вашето куче или котка, така през периодите на смяна на козината, следите ще бъдат едва забележими. За да предпазите малките приятели от подхлъзване, паркетите с матиран завършек са най- подходящи. Ако, не знаете дали да изберете омаслен или лакиран паркет, по- добре се доверете на маслото. Не само, че скрива петната от прах, мръсотия и малки драскотини, но маслото прониква в дървото и го защитава отвътре. Друго предимство на омаслените паркети е, че имат по- топло и естествено усещане и са по- малко хлъзгави, отколкото традиционно лакираните паркети.

Ламиниран паркет
Ламината е хипоалергична, антистатична и устойчива на удари и замърсявания подова настилка. Освен красива, тя е и устойчива на влага. Въпреки това при разливания на течности, ние препоръчваме да подсушите пода незабавно. Въпреки подвижността на домашните любимци, при ламината, те ще бъдат значително затруднени. В този случай препоръчваме да изберете декор, с висок клас на износоустойчивост и със защита против хлъзгане R10.

Независимо каква подова настилка ще изберете, е добре да вземете под внимание нашите съвети:

• Ноктите- редовното подрязване на ноктите на вашите домашни любимци им позволява да се движат свободно и да се намали надраскването.
• Входна изтривалка- Тя отнема водата и замърсяванията от лапите на вашите приятелчета.
• Разливания и бъркотия- Никой не иска да види нещо разлято от пухеният си приятел, но това не е изключено. Уверете се, че вашият под е чист и сух.
• И разбира се Прахосмукачката- В борбата срещу косми, замърсявания и мръсни лапи , ние препоръчваме да използвате, колкото се може по-често прахосмукачката.

И все пак не забравяйте Топчо, Бобчо и Флъфи, когато избирате нова подова настилка. Ако, вашите домашни любимци са щастливи и се чувстват като у дома, то Ви ще може да бъдете много по- спокойни.