Лили Иванова се подигра с паметта на Бисер Киров!

1
649
Добави коментар
slavchev
slavchev

Естрадната прима Лили Иванова не за първи път демонстрира неуважение и предаде колегите си. Лили бе единствената голяма родна звезда, която не уважи празника на прочутия поет и композитор Михаил Белчев, пише в. „България Днес“.

Мишо Белчев събра колеги и приятели в зала 1 на НДК, за да отпразнува своя 70-годишен юбилей. Грандиозното шоу, което се проведе в Деня на християнското семейство, събра едни от най-големите звезди на България. Вечните хитове, писани по стихове на Белчев, звучаха в продължение на три часа в препълнената зала.

Мълвата носи, че Лили е поискала безумно висок хонорар от домакина на събитието, за да вземе участие в шоуто. За разлика от нея колегите й безвъзмездно забавляваха почитателите на естрадната българска музика.

На сцената излязоха Маргарита Хранова, Богдана Карадочева, Васил Найденов, Йорданка Христова, Веселин Маринов, дует „Ритон“, група „Сигнал“ и още редица прочути изпълнители. За празника на Белчев от Бургас специално пристигна композиторът Стефан Диомов и новата му формация, която наследи „Тоника“ – „5-те сезона“.

Джина Иванова, Нели Рангелова и Искра Радева удивиха с перфектна визия, а Веселин Маринов вдигна публиката на крака, излизайки с българското знаме на рамене. „Ритон“ бяха голямата изненада на мегаконцерта, тъй като името на дуета не беше вписано в рекламния афиш. Маргарита Хранова пък изкопира Лили Иванова, появявайки се на сцената с прозрачни ръкавици.

Грандиозният спектакъл завърши с изпълненията на Васко Кеца, Йорданка Христова и „Легендите“, а Силвия Кацарова показа добро здраве и подвижност, след като преди месеци преживя две тежки операции на тазобедрена става.

На сцената до Мишо Белчев неотлъчно беше съпругата му Кристина, която е главният организатор на събитието. Синът им Константин показа певчески талант, наследен от родителите си, излизайки с младоците от „Белчев бенд“.

Освен редица прочути изпълнители и шоумени на празника на поета специални гости бяха бившите министри Десислава Атанасова и Румен Петков и парламентарният шеф Цецка Цачева.

Юбилейният концерт на Михаил Белчев бе дългоочаквано събитие за поета. От месеци Мишо се готви усилено всичко да мине по мед и масло.

„Всички тези хора през годините са изпълнявали песни по мои стихове и да присъстват на този концерт е един жест към мен, който аз ценя високо. Това са чудесни хора, това е семейството ми“ – сподели преди време в интервю поетът, допълвайки, че за 70-годишнината си пожелава две неща – здраве и внуче.

„Където и да съм по света, за Мишо Белчев ще дойда в НДК!“. Това е отговорът на покойния изпълнител Бисер Киров, получавайки покана за мегаконцерта. За съжаление Киров се спомина седмици преди събитието, затова паметта му беше почетена на сцената със запис от минал негов концерт.

„Аз се побърках, не можах да спя. Бяхме много близки с Бисер. Познавах майка му, братята му. Беше прекрасен, интелигентен, умен. В четири държави беше звезда“ – изповяда Йорданка Христова в интервю часове след концерта.

Източник: БЛИЦ