Шествие и спектакъл по повод Международния ден на хората с увреждания

1
296
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

На 3 декември отбелязваме Международен ден на хората с увреждания. Той е част от календара на ООН от 1992-ра година. Бургас ще го посрещне със символично шествие, обединяващо деца и възрастни с увреждания, техни родители и приятели, артисти от Професионален фолклорен ансамбъл “Странджа” и Държавен куклен театър – Бургас.

Шествието е с начален час 11:00 и ще премине по главната улица – от площад “Тройката” до площад “Атанас Сиреков”. Инициатори за събитието са родители, деца и младежи с увреждания, подкрепени от Община Бургас и сдружение “Равен старт 2009”.

Организаторите отправят покана към всеки съпричастен жител или гост на града, в съботния ден да извърви тези няколкостотин метра в знак на подкрепа и уважение към достойнството на хората с увреждания, които не са само “обект” на благотворителност, лечение и социална закрила, а наши съграждани с мнение, желание и възможност да бъдат активни членове на обществото.

Пред сградата на Община Бургас артистите ще увлекат останалите участници в събитието в кратко представление, изтъквайки идеята за включване на хората с увреждания във всички сфери на живота.

Отбелязването на Международния ден на хората с увреждания в Бургас ще завърши с обръщение към гражданите. Микрофонът ще бъде на разположение и на участниците в събитието.