Извозване на стари мебели в Община София

2
375
Добави коментар
obshtini.com
obshtini.com

Извозване на стари мебели и отпадъци в София – 0888 88 32 42

Когато сте решили да сменяте обзавеждането в своя дом, но не искате да се заемате с извозване на стари мебели на боклука, трябва да им отделите малко повече време и внимание, за да имате време да ги демонтирате и изнесете. Разбира се, времето и усилието зависи от количеството вещи, които смятате да смените. Колкото по-малко са старите мебели, толкова по- скоростно демонтирате и изнесете ненужното.

Ако искате всичко да стане час по -скоро, обадете се на хамалска фирма за демонтаж и изнасяне на старите ви мебели. Хамалските фирми осигуряват висококачествени услуги на територията на столицата на достъпни цени. Те разполагат и със специализиран транспорт, с чиято помощ ще транспортират излишните мебели от дома ви до мястото, където искате да ги оставите на съхранение или да използвате.

Ако имате достатъчно свободно време, подходящ транспорт и невероятно желание да се захванете сами с демонтирането и изнасянето на мебелите, ето  няколко полезни съвета, които със сигурност ще ви помогнат.

Демонтирането на модулите на отделните мебели може да  е неочаквано трудно. Твърде възможно е болтовете, винтовете и шайбите на някои от мебелите да имат корозия, което ще осуети развиването им. Тук можете да използвате една хитрост. Сложете по една капка „машинно масло“ върху тях, за да ги раздвижите. Ако и това не помага, напръскайте със спрей WD-40, който е създаден точно за този проблем. В никакъв случай не се доверявайте на силата си. Така има по- голяма вероятност да увредите частите на мебелите, вместо да ги разглобите.

Толкова за демонтажа на стари мебели.

Изнасянето на покъщнината също има своята специфика. Тук няма да можете да се справите сами. Ще имате нужда поне от един помощник, който да държи от противоположния край на дивана или гардероба. При извозване на стари мебели трябва да се погрижите за безопасността на мебелите, които изнасяте. Това важи най-вече за тези, които имат по- крехка повърхност и най-лекия допир може да ги повреди. Със сигурност не искате всичките ви усилия да отидат на вятъра и мебелите ви да се окажат надраскани и изкривени. Трябва да сте изключително предпазливи с меката мебел. Не допускайте да бъдат влачени, дърпани или бутани.

Лошото в случая е, че сами ще сте си виновни за повредата. За да нямате фалове, трябва да действате спокойно и без да бързате. Прибързаните решения и действия ще навредят на мебелите ви. В случай, че бързате, по- добре повикайте хамалска фирма, чийто служители ще се справят със задачата професионално и качествено. Достатъчно е предварително да уточните мястото, откъдето ще се изнасят мебелите, количеството им и мястото, до което ще се транспортират.