Днес е дербито Лудогорец – Левски :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
393
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: кадър Diema Sport

Днес – сряда е време за голямото дерби на върха в Първа лига! Лудогорец посреща Левски в двубой от междинния 16-ия кръг на първенство, пише Gong.bg. В последните години този сблъсък се утвърди като най-интересният в българския футбол, а сега срещата отново противопоставя първия и втория в класирането.

Мачът е от 17:30 часа в Разград и ще бъде излъчен директно в ефира на Diema Sport.

Дълго време „сините“ заемаха челната позиция, но постепенно Лудогорец си върна лидерското място и към момента води с 6 точки в класирането. Момчетата на Елин Топузаков обаче са решени да стигнат до добър резултат в Разград и дори да намалят пасива си с евентуална победа.

Разградчани са във впечатляваща серия от 11 поредни победи в Първа лига. Левски пък загуби последния си мач от първенството – като домакин на Локомотив Пловдив с 1:2 като това бе и първо поражение за отбора от началото на сезона.

Въпросителната пред Лудогорец е, дали Марселиньо ще играе в двубоя. Бразилецът вече е възстановен, но е възможно здравето му да не се рискува предвид предстоящия важен мач с Пари Сен Жермен в Шампионската лига.

Феновете на Левски в сектора за гости на „Лудогорец Арена“ за първи път ще наблюдават двубоя без така наречената клетка, която бе премахната от ръководството на разградчани.