Как да се предпазим от грип? | Glog.info

1
327
Добави коментар
magnit
magnit

Как бихме могли сами да си помогнем при съмнение за „посещение“ от грип?!

Най-доброто лечение от грип, в самото начало е да вземете адекватни мерки! Ако искате бързо да се освободите от започващия грип, не бива да губите никакво време. Противовирусните лекарства са ефикасни през първите 36 часа от появата на началните симптоми.

Отидете на преглед при вашия лекуващ лекар, без да отлагате. Не е удачно сега да спортувате. Изчакайте търпеливо да се възстановите. При висока температура е възможно да ви боли цялото тяло, да изгаряте от температура, да чувствате мускулите си напрегнати, да ви болят ставите.

Вземете парацетамол, но не надвишавайте дозата от 4 грама на ден. Ако това се окаже недостатъчно и температурата не спада, редувайте парацетамола с аспирин, максимум 3 г на 24 часа. Хомеопатичните средства могат да се окажат ефикасно допълнение. Ако температурата е придружена с изтощение и треперене, но не изпитвате жажда, вземете Гелсемиум 5 СН – 5 гранули три пъти дневно. Ако чувствате жажда, изберете Еупаториум 5 СН при същата дозировка.

Грипът често продължава с кашлица. Не взимайте втечняващи сиропи или експекторанти – някои от тях са опасни за страдащите от астма, защото могат да причинят респираторни затруднения. Най-напред се опитайте да облекчите кашлицата, като пиете много течности, включително отвара от мащерка, подсладена с мед от евкалипт. Можете да се доверите й на сироп за кашлица, съдържащ екстракт от бръшлян.

Всъщност, ако бронхите са „затлачени“, кашлицата е чудесно средство за прочистването им – тя е най-добрата превенция срещу вторични инфекции. Разбира се, дразнещата кашлица, която пречи на съня, трябва да бъде овладяна с подходящо лекарство. Изберете това, чийто списък със съставки е най-кратък. След няколко дни отидете на контролен преглед при личния ви лекар, независимо дали сте се почувствали по-добре. Понякога се случва грипът да ви повтори отново ако не е лекуван ефикасно.