Том Круз в „Мумията“ (2017)

2
634
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

В новия филм, който излиза по кината през юни под режисурата на Алекс Кърцман, мумията е жена, а ето го вече и ефектния трейлър

Помним „Мумията“ на Стивън Самърс от 1999 г., двете му продължения и предисторията („Кралят на скорпионите“), но филмът със същото заглавие, който се задава другото лято, изглежда доста по-страховит.

София Бутела, която беше сексапилна извънземна в „Стар трек: Отвъд“, отново играе под обилен грим. Героинята й този път древна египетска принцеса, мумифицирана – и възкръснала в нашия свят.

Том Круз играе главната роля в екшъна, както личи още от първия трейлър. Партнират му носителят на „Оскар“ Ръсел Кроу като д-р Хенри Джекил, Кортни Б. Ванс (сериалите „Американска криминална история: Народът срещу О Джей Симпсън“), Джейк Джонсън (сериала „Кое е това момиче“) и Анабел Уолис (сериала „Династията на Тюдорите“).

„Юнивърсъл“ възраждат поредицата, превърнала се и в увеселителен атракцион, под режисурата на Алекс Кърцман. Той е известен покрай работата си с Джей Джей Ейбрамс като продуцент и съсценарист на сериалите „Наричана още…“, „Експериментът“, „Хавай 5-0“, „Слийпи холоу“, „Скорпион“, „Високо напрежение“ и предстоящия „Стар трек: Дискавъри“, а за големия екран – блокбъстъри като „Стар трек“ и „Трансформърс“.

Сега на него е възложено да продуцира новите филми за всички класически чудовища на киностудията, сред които са още чудовището на Франкенщайн, Човека вълк, Създанието от Черната лагуна, Невидимия, годеницата на Франкенщайн и граф Дракула, който вече „възкръсна“ в „Дракула: Неразказан“ (2014).

Сценарист на „Мумията“ е Джон Спейтс („Прометей“, „Доктор Стрейндж“), а следващият им „чудовищен“ проект, отново с Том Круз, е „Ван Хелсинг“, в чиято роля преди са влизали Хю Джакман и Антъни Хопкинс.

„Мумията“ идва в кината в началото на юни 2017.