Оценявай това, което имаш

58
Добави коментар
anatolii
anatolii

Оценявай това, което имаш

Публикувано на 5 октомври 2009 &nbspот Ilian

Едно сляпо момче, седяло на стълбите на една сграда с шапка на коленете си. То държало табелка, на която пишело: „Аз съм сляп. Моля помогнете.” Имало само няколко монети в шапката. Покрай него минал един мъж. Той извадил няколко монети от джоба си и ги пуснал в шапката. После взел табелката, обърнал я, и написал на гърба няколко думи. След това я сложил обратно, така че всеки, който минава да може да види новите думи.

Скоро шапката започнала да се пълни. Все повече хора идвали и давали пари на сляпото момче. Следобяд мъжът, който обърнал табелката дошъл да види как вървят нещата. Момчето го познало по стъпките и го попитало: „Вие ли ми обърнахте табелката, тази сутрин? Какво написахте?” Мъжът казал: „Написах само истината. Това, което ти беше написал, но по различен начин.” Това, което той бил написал било: „Днес е хубав ден и аз не мога да го видя”

Мислите ли, че първият и вторият надпис казват едно и също нещо?
Разбира се и двата надписа казват на хората, че момчето е сляпо. Но първият надпис просто казвал, че момчето е сляпо. Вторият надпис казвал на хората, че са щастливи, че не са слепи. И никак не бива да бъдем изненадани, че вторият бил по-ефективен?

Поука от историята: Бъди благодарен за това, което имаш. Бъди креативен. Мисли различно и позитивно. Подканвай хората да бъдат добри и мъдри. Живей си живота и обичай, без да съжаляваш. Когато животът ти дава 100 причини да плачеш, покажи му, че имаш 1000 причини да се усмихнеш. Погледни миналото си, без съжаление. Бъди уверен в настоящия момент. Подготви се за бъдещето без страх. Вярвай и се освободи от страховете си.

Най-хубавото нещо е да видиш човек, който се усмихва.
И дори още по-хубаво е да знаеш, че ти си причината за това!

Прочети още за:

Клипът отправя мъдри и позитивни послания част, от които са:

Погледни живота
Мисли позитивно
Цени истината
Говори ясно и открито
Казвай, каквото мислиш и мисли, каквото казваш
Създавай приятели
Бъди добър …

– Бъди достатъчно силен, за да се срещаш със света всеки ден.
– Бъди достатъчно слаб, за да разбереш, че не можеш да правиш всичко сам.
– Бъди щедър и великодушен към онези, които се нуждаят от твоята помощ.
– …

Приемай нещата и хората сериозно… и не оставяй нищо сериозно да те тормози за дълго.
Винаги помни… и никога не забравяй.
Остарявай… но бъди млад в сърцето си.
Помни ме… и бъди искрен към себе си.
Прид …

Имало едно момче, което избухвало и нагрубявало останалите хора често. Един ден неговият баща му дал кутия с пирони и му казал всеки път като е в лошо настроение и се скара с друг човек да забива по един пи …

Двама мъже, и двамата сериозно болни, били настанени в една стая в болницата. На единия мъж било позволено да седи в леглото си за един час всеки ден и неговото легло било до единствения прозорец в стаята. Другия …