Балкански калейдоскоп

6
349
Добави коментар
BohemiaTravel
BohemiaTravel

Тръгнахме доста рано към нашата столица, за да продължим малко по-късно сутринта (7.30часа) към друга столица на Балканския полуостров, Белград.

Какво да ви кажа, просто трябва всеки българин да се „пораздруса“ в балканския „калейдоскоп“. Доволна съм и благодаря най-вече на брат ми Ясен, който подари калейдоскопа на майка ми и леля Роза, а те от своя страна ме поканиха да ги придружа. Получих страшно много подаръци от съдбата чрез прекрасно организираната от ТА „Бохемия“ екскурзия. 1.Нов поглед върху цялостното геополитическо и историческо развитие на страните разположени на Балканския полуостров. 2.Колко е важен човекът, който те води по пътя! Стефане, благодаря на късмета, че ти беше наш екскурзовод! 3.Видяхме титовия Белград, изключителното Сараево със сараевските рози, който ни впечатлиха, олимпийските спомени, както и невероятната толерантност на религиите, културите и хората, които населяват нашия полуостров! На снимката под Сараево, може да видите екскурзовода Стефан, за който стана въпрос преди малко. Той, заедно с друга екскурзоводка от „Бохемия“, плюс шофьорите от „Попов“, ни бяха всичко през 6-те дни тежък балкански път. Само професионалисти и то от най-висок клас. Благодаря, „Бохемия“! Ще доразкажа набързо, че не обичам дългите обяснения.

След Сараево посетихме Мостар, пренощувахме в Неум доста комфортно, а на сутринта продължихме към Дубровник! И там аз седнах на трона. Естествено, че се заснех! Изуми ме съчетанието на природa и средновековна архитектура, климат и култура, неприсъща за нашия регион например. …