Не може да бъде

19
Добави коментар
petjor
petjor

Според шефката на дирекция “Връзки с обществеността” към “Лукойл” Диана Дамянова бомбата, пусната в сайта Афера бг, е малоумно четиво, а авторите му се нуждаят от хоспитализация в клиника за хора с ментални проблеми.

Преди няколко години само бързата реакция на министъра на вътрешните работи Румен Петков спасила живота на шефа на “Лукойл” Валентин Златев, твърди сайтът Афера.бг . Килърите били задържани още с кацането си на летище София. Те били руски граждани – единият се представил за обикновен турист, а другият се легендирал като бизнесмен, който пристигнал в България, за да завърже нови бизнесконтакти.

Сигналът за готвеното покушение срещу Валентин Златев бил подаден на вътрешния министър от високопоставени среди в “Лукойл” – България, твърди сайтът, позовавайки се на свои източници от спецслужбите.

Арестът на руските граждани довели до чутовен дипломатически скандал, тъй като срещу тях нямало никакво доказателство освен вътрешния сигнал, идващ от “Лукойл” – България. Той обаче бил покрит като подземен ядрен опит и така и не стигнал до медиите. След тайни дипломатически совалки заловените килъри отлетели обратно за Русия.

Преди инцидента с килърите проверка от Москва открила огромната липса от 475 мил. долара в сметките на “Лукойл” – България и любимецът на Путин Вагит Алекперов попитал Валентин Златев с убийствено ледени нотки в гласа: “А где мои деньги?”, твърди Афера бг. Според сайта милионите се били изпарили из десетки незнайни канали, включително и чрез “дистрибутори” от подземния свят. Така поне твърдели информаторите на електронния сайт от спецлужбите. Според същите източници на Афера бг някои от знаковите убийства в подземния свят, свързани с култови фигури от СИК били свързани именно с изчезналите петродолари, а не с фалшивата версия “преразпределение в наркотрафика”.

Помолена за коментар, директорката на “Връзки с обществеността” към “Лукойл” – България, Диана Дамянова заяви в прав текст, че въпросният текст и твърденията в него са малоумни и коментира публикация в Афера бг за пръв и последен път единствено от уважение към вестник “ШОУ”: “Всичко написано е пълно безумие.

В материала няма никаква логика и в него нищо с нищо не се връзва. Явно за авторите две плюс две е равно на шест, а за такива хора си има съответните здравни заведения. Аз питам: ако преди няколко години са изчезнали над 400 млн. долара, защо след неуспешния опит за покушение срещу Валентин Златев и потуления дипломатимчески скандал Вагит Алекперов не го уволнява, а напротив – гласува му още по-голямо доверие и преди две години го назначава за председател на Балканското регионално обединение на “Лукойл”! Къде е логиката? Според мен освен търсенето на гръмко заглавие тази безумна публикация не би могла да обслужи дори нечии интереси, в тази партенка нищо не е ясно и затова авторите й заслужават хоспитализация в заведение за хора с ментални проблеми”, заяви в заключение Диана Дамянова.

Славей КОСТАДИНОВ