Необичайна коледна елха | Glog.info

1
378
Добави коментар
magnit
magnit

Кой казва, че коледната елха трябва да бъде традиционна – независимо дали е естествена или изкуствена?

Коледната елха може да бъде не по-малко красива и ако е от друг вид. В случай че не разполагате с достатъчно място, не ви допада гледката на нападали иглички или просто искате нещо различно тази година, ви предлагаме идеи за алтернативни, но все пак стилни и оригинални коледни елхи, под които може да се подреждат и подаръци:

ЕЛХА ЗАЛЕПЕНА ЗА СТЕНАТА

Ако жилището ви е малко или имате палави малки деца и/или домашни любимци, оформете елха, залепяйки стикери върху стената. На пазара има разнообразни и достъпни варианти, с които може да експериментирате колкото искате и да постигнете както традиционен, така и по-модерен вид на залепената елха.

Ако сте настроени по-носталгично, може да я оформите от снимки на близките си. Изключително интересно пък ще се стане, ако залепите цветни пощенски пликове, така че да се получи форма на елха, и ги напълните с различни дребни лакомства и изненади. Може също така да нарисувате нещо върху пликовете.

ЕЛХА ОТ КНИГИ

Натрупайте книги с твърди корици във формата на елха, забийте коледна звезда най-отгоре и накрая я увийте с цветни лампички. Резултатът е изкючително оригинален и ефектен.

В БИБЛИОТЕКАТА

Като стана дума за книги, може да оформите „елха“ и върху рафтовете на домашната си библиотека. За тази цел ще са ви необходими няколко едноцветни стъклени съдове. Напълнете ги с топки и други дребни декорации за подсилване на ефекта.

ЕЛХА ОТ БУРКАНИ

Направете пирамида от еднакви буркани с винтови капачки, пълни с коледни орнаменти, елхови клонки, шишарки или каквото друго пожелаете. Върху най-горния буркан закрепете коледна звезда. Доукрасете „елхата“ с гирлянди.

ЕЛХА НА ПЛАКАТ

Харесайте си снимка на елха, направете я на голям плакат и го залепете на една от стените в дома си. След това можете да го украсите както пожелаете – със стикери, със снимки, с орнаменти, закачени на прозрачна връв, с гирлянди и пр.

ПО СТЪЛБАТА

От скромна двойна дървена стълба може да стане чудесна коледна елха, тъй като вариантите за украса са много – да се боядиса, да се увие с гирлянди и цветни лампички, да се накачи с топки и други орнаменти и какво ли още не. Просто изберете стил на декорация и внимавайте да не стане твърде претрупано.

САМО ЕЛХОВИ КЛОНКИ

Закрепете хоризонтално върху стената елхови клонки на няколко сантиметра една от друга, така че да се получи триъгълна форма. Провесете от тях топки и други декорации, а върху най-горното и най-малко клонче закрепете звезда. Резултатът ще е очарователен и с мирис на истинска коледна елха, но без да заема излишно място.