Асфалтиране

1
333
Добави коментар
konkurent6
konkurent6

Гарантираме качествено изпълнение за всички ремонтни дейности, свързани с  Вертикална планировка, асфалтиране на всякакъв вид терени, асфалтиране на пътища, асфалтиране на улици, машинно асфалтиране, ръчно асфалтиране, асфалтиране на тротоари, асфалтиране на дворове, частично асфалтиране кръпки, Пътна маркиравка. Асфалтиране на дупки по пътните участъци. Полагането на асфалта се извършва по съвсем нова технология. Целта е да се демонстрира новия метод за асфалтиране на дупки.

Прилагаме така наречената инжекционна технология, при която се използва катионна емулсия. Всъщност тук е тайната. Това е студена, положително заредена емулсия, с дълбокопроникващи свойства, която при полагане, се разпада на съставните си части и се стяга на момента. Автомобилите могат да преминават веднага. Ние не използваме готов асфалт, той се произвежда в момента на полагането. Технологията е следната – изчистваме дупката, полагаме емулсия, която запечатва водата да не прониква отдолу, заздравява дори почвата, след това започва под много силно налягане да се впръскват камъчета. В момента на излизането им се инжектира емулсия, която облива целия камък. Това нещо, когато се набива със скорост над 100 км/ч, просто се запечатва и почти няма въздух между камъчетата, което гарантира плътност и здравина. Емулсията се разпада и веднага се втвърдява. Камъчетата, които са пръснати наоколо, служат за изравняване на този слой. При тази технология не се налага предварително изрязване на дупката. Обработва се самата дупка. Дори да е по-скъпа технологията, крайният резултат е до два пъти по-евтин. Освен че не се изрязват дупките, няма извозване на асфалт и методът е екологичен.

Гаранцията, която фирмата дава, е до пет години, но седемгодишния й опит в други градове на страната – София, Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора и др., показва, че по тази технология дупките се запечатват за много по-дълъг период.