Тенденции при плочките за баня за 2017

2
414
Добави коментар
AnnaSt5
AnnaSt5

Естествени материали

 

Теракотата е водещ избор на клиентите за 2017 г. Тенденциите са вдъхновени от ръчно изработените по-сурови на вид, необработени материали. Това добавя усещане за топлина и индивидуално звучене на вашата баня. Предпочитани тонове за новата година са охра и пустинни тонове.

 

Мраморът също е водещ в обзавеждането и декорирането за баня за 2017-та. Той добавя онова специфично усещане за лукс с релаксиращата спа атмосфера, която носи. Комбиниран със златни и месингови елементи добавя богатство и лукс в стила на вашата баня.

 

Керамичните плочки търпят развитие. Благодарение на развитието на технологията за производтсво сега можем да срещнем голямоформатни плочки или тънки прлочки с дебелина от 3мм. Относително скоро като тенденция навлезе и употребата на порцеланови плочки с нестандартни размери.

 

Приемствеността между естествените и синтетичните продукти е ключова. Голяма популярност имат и плочките за баня, които са от материал, който изглежда като друг материал. Комбинации от дърво, камък, различни текстури и покрития са част от модерния интериорен дизайн. Все по-голям интерес има и към нетрадиционни решения като плочки за баня с текстура наподобяваща лен, коприна или други платове и меки материи. Тези плочки са лесни за почистване и поддръжка и създават уют във вашата баня и дом.

 

Друг нетрадиционен избор са плочките с външен вид наподобяващ метал или бетон. Възможностите са безкрайни!

 

Тенденции при цветовете

 

2016 беше характерна със своята ведра цветова палитра. Новата година ни представя земни цветове, синьо зелено, изумрудено зелено, охра и сиво.

 

Тъмните сиви и неутралните цветове навлизат в дизайна за баня с пълна сила. Употребата на шисти прави много популярен този избор на цвят като създава специфичен стил във вашата баня. Сивото навлиза с богат спектър от различни нюанси. Използвани правилно те добавят усещане за спокойствие в атмосферата на вашата баня и дом.

 

Особено инетерсна тендеция е употребата на сиви нюански в комбинация с дървена текстура. Това е стил, който експертите смятат, че ще бъде модерен в следващите години.  

 

Белите плочки също са добър избор. Те сякаш винаги са на мода. Освежават и осветяват пространството и добавят усещане за простор. Подходящ избор за всяка баня.

 

По-тъмните цветове като дълбокият цвят еспресо са за по-смелите. Това е изборът на индивидуалистите. Придава характер на вашия дом.

 

Творчески решения

 

„Бъдете смели и нека въображението води в оформлението на вашата баня!“ Това е общата тема за 2017г. Повтарящите се мотиви като рибена кост, дават възможност на дизайнера да комбинира сравнително обикновени на пръв поглед плочки и да придаде на банята усещане за съвременен стил и атмосфера, дългите тънки плочки изглеждат фантастично разположени по този начин. Друг плюс при тях е, че най-често са леки. Това ги прави подходящи за всеки тип пространство. Разбира се влияние оказва и изборът на материал.

 

Друг стил включва полагане на вертикално ориентирани правоъгълни плочки, в контраст с познатите ни хоризонтално ориентирани плочки, които напомнят усещането за тухлена стена.

 

Едно по-нестандартно решение е употребата на плочки с различни размери и форми в банята. Този избор привлича окото с различните си детайли и усещането за индивидуалност, което носи.

 

Стилово 2017 ни предлага някои решения популярни и до момента. Vintage стилът продължава да бъде на мода. Добавяйки необичайни съкровища във вашия дом и баня създавате уникална комниация с ретро и модерно звучене. Въпреки това, това не е стил, който се постига с лекота. Той изисква крехък баланс, който добавя тази магическа сила. Има някои фантастични vintage плочки на пазара, те ще ви помогнат да постигнете този интересен стил.

 

Повтарящите се мотиви са на мода в начина на полагане, но и в декорацията на самите плочки. През 2017 това е един чудесен начин да бъдете креативни и да придадете уникално звучене на вашата баня.

 

Голям формат и нетрадиционна форма

 

Все по-популярни стават и плочките с нестандартни размери. Тези плочки за баня са преминали през процес на обработка на ръбовете, за да даде на плочката перфектната права линия. Това позволява да бъдат наредени заедно без нужда от варов разтвор в резултат на по-чистия модерен завършек, без фуги. В допълнение те добавят характерен съвременен вид във всяко пространство. Голямоформатните плочки създават усещане за простор и отворено пространство, те са подходящи за големи и малки пространства.

 

Интересно решение за вашата баня предлагат и плочките с нестрандартна форма. Все повече хора избират шестоъгълни или осмоъгълни плочки. Експертите обаче смятат, че това е временна тенденция, която едва ли ще е на мода след десетилетие.  

 

Изборът е богат! В зависимост от използвания материал, цвят, дизайнерско решение можете да създадете атмосфера за всеки тип баня и стил. Бетон или мрамор за съвременен вид, шисти за по-традиционните домове. Изборът е ваш! С широката гама плочки за баня налична на пазара днес, границите поставяте само вие. Създайте уникален стил във вашия дом.