Изработване на сайтове. Уеб дизайн

30
432
Добави коментар
slavinko
slavinko

Какво е изработка на адаптивен дизайн на сайт?

Както знаем, в днешно време сме свидетели на изключителен подем в развитието на компютърните и мобилни технологии.
До преди няколко години, интернет уеб сайтовете се визуализираха само на компютърни монитори и лаптопи. В момента, освен тях са налични и множество мобилни устройства, с различна резолюция на дисплея. Именно това налага необходимостта от мобилна версия за всеки уеб сайт, която да предложи на потребителя, ползващ смартфон, айфон или таблет, по-удобно, по-лесно и по-достъпно съдържание на сайта.

Какво е мобилна версия на сайт?

Мобилната версия на уеб сайт представлява олекотена, адаптирана и оптимизирана за мобилната среда версия на сайта и е предназначена основно за интернет потребителите, ползващи смартфони. Мобилната версия е съобразена с наложени ограничения, като резолюция на екрана и технически възможности, прикриване на съдържание с второстепенна важност и показване на главното такова, всичко това с цел да се олекоти зареждането на сайта и да направи навигацията в него по-лесна и удобна за потребителя.
За съжаление мобилната версия на уеб сайт предлага само конкретна резолюция и това не я прави вече толкова практична, както до сега.
Именно поради наличието на безброй разновидности на лаптопи, смартфони и таблети, всички те с различна резолюция на дисплея, обезсмисля използването на мобилна версия и налага изработването на така наречения адаптивен дизайн.

Какво е адаптивен уеб дизайн на сайта?

Адаптивен (responsive, респонсив, респонсивен, отзивчив) дизайн на сайт е този дизайн, който притежава функцията да се адаптира автоматично към всички видове дисплеи за монитори, лаптопи, таблети, смартфони, айфони, айпади и др. всички с различна резолюция на екрана, без да се налага ръчно да се преминава към определена мобилна версия, а точно обратното, визуализацията да се осъществява автоматично, в зависимост от екрана на устройството.

Как се изработва адаптивен уеб дизайн на сайт?

Изработването на адаптивен, респонсив дизайн на сайт включва в себе си стилна, визуална и гъвкава подредба на всички елементи по специфичен начин, така че в крайна сметка, външният вид и структура на сайта да бъдат достатъчно удобни, достъпни, прегледни и гъвкави за всички интернет настолни или мобилни устройства.
Изработката на адаптивен дизайн се осъществява на базата на CSS 3 и HTML 5 уеб програмиране.

Адаптивният дизайн е проектиран така, че да променя автоматично големината на шрифтовете в сайта, в зависимост от големината на дисплея на устройството, за по-лесно и по-достъпно разчитане при по-малки дисплеи. Така също и да променя големината на различните бутони от менюто, за по-лесно натискане при по-малките дисплеи.

Адаптивният дизайн включва специфично форматиране и структуриране на уеб сайта, така че автоматично да се скрие определена не толкова важна информация за сметка на по-важната такава, ако е наложително това, както и автоматично оразмеряване на изображенията, в зависимост от големината и резолюцията на дисплея, всичко това с цел, по-удобно и по-достъпно основно съдържание за потребителите с по-малките дисплеи на мобилни устройства.

Адаптивния уеб дизайн прави сайта лесно и автоматично приспособим към най-разпространените фиксирани размери на дисплеите, за различните мобилни устройства – ширина на дисплея 480 и 640 пиксела за пейзажен изглед при смартфони; ширина 768 пиксела за таблети; 960 ~ 1200 и повече пиксела за компютри и лаптопи. За всеки един от тези размери, се разработва специфичен стил, изискващ добри познания на уеб дизайнера, повече работа и време за качественна изработка на сайта.

При изработването на адаптивен дизайн на сайт е от изключително важно значение да се спазят основни правила в HTML и CSS кода на сайта, така че в крайна сметка, след окончателното му завършване, той да премине успешно теста на Гугъл, който ще покаже дали вашият сайт е удобен за мобилни устройства.

В заключение може да се каже, че Адаптивният дизайн е бъдещето на уеб дизайна и е изключително важен и наложителен за преминаването и приспособяването на всеки уеб сайт към новите технологии.

Предлагам ви да се запознаете с Промоционалната ми оферта за изработване на динамичен сайт с адаптивен респонсив дизайн. Офертата включва подробно описание за това какво съдържа тя, предварително изготвени темплейти с адаптивен дизайн за всеки един от тях и линкове към всеки един от тях, които може да прегледате онлайн, за да добиете по-ясна представа за това как се визуализира самия сайт под различни настолни и мобилни устройства. В долната част на офертата е поместена Онлайн форма за директно запитване за изработка на сайт с адаптивен дизайн, посредством която Вие може да отправите своето запитване към мен.

Промоционална оферта за изработка на динамичен сайт с адаптивен дизайн

Етикети на публикацията: responsive дизайн, Web design, адаптивен дизайн, Адаптивен респонсив дизайн, Динамичен сайт, Динамичен сайт с админ панел, Евтина изработка на сайт, Изработване на сайтове, Изработване сайт, Изработване сайтове, Изработка динамичен сайт, Изработка на адаптивен дизайн, Изработка на динамичен сайт, Изработка на сайт, Изработка сайт, Изработка сайт цена, мобилна версия, Мобилна версия на сайт, Направа на сайт, Ниска цена за изработка на сайт, отзивчив дизайн, Оферта за изработка на сайт, респонсивен дизайн, Сайт изработка, Сайт на ниска цена, Сайт с адаптивен дизайн, Създаване на сайт, Уеб дизайн, Уеб дизайн на сайт

Подобни публикации: Избор на име на домейн – SavovDesign,
Какво е изработка и поддръжка на динамичен сайт?,
Нов дизайн към офертата за изработка на онлайн магазин,
Промяна в структурата и дизайна на базовия сайт за обяви,
Интегриране на система за SMS разплащания в уеб сайт,
Какво е изработка на уеб сайт ?,
Какво е изработка на уеб дизайн на сайт?,