В София започва фестивалът „Кръстопът на музите“

15
Добави коментар
pokemon
pokemon

В София ще се състои фестивалът „Кръстопът на музите“ .

Той е част от събитията, включени в програмата за отбелязване на Деня на София. Програмата започва в 12 ч. в събота пред Народния театър, където ще е софийският кръг от националния конкурс „Малка Мис и Малък Мистър България“, съобщи БиТиВи.

В 19 ч. лауреатите на фестивала „София пее“ от минали години Здравко Колев, Мария Добрева, Петя Лукатомова и Маргарита Дебелянова ще изпълняват български шлагери, а час по-късно на фестивалната сцена започва тазгодишното издание на конкурса. В него ще участват изпълнители от Румъния, Македония, България, Чехия, Украйна.

 Заедно с международния конкурс и надпреварата между изпълнителите публиката ще може да гледа и „Роберта балет“, клубът за стандартни танци при ОКИ „Средец“, „Силви балет“ и фолклорен ансамбъл „Здравец“.

Неделната вечер на фестивала ще започне от 19ч. на сцената пред Народния театър с изпълненията на лауреати на „София пее“ от предишните му издания – вокална група „Магия“, трио „Звън“, Христо Христов и Георги Генов.

Утре вечер е гала концертът и награждаването на номинираните изпълнители от конкурса за нова българска популярна песен и за млади изпълнители с международно участие. По време на концерта рецитали ще имат Александър Тарабунов от Македония, Красимир Аврамов  и група „БТР