Wizz Air открива база във Варна и 5 нови дестинации от летище Варна

37
368
Добави коментар
DSTours
DSTours

Нискотарифният превозвач Wizz Air открива база във Варна на 21 юли 2017 година, съобщи корпоративния директор на компанията. Новата база е 27-ма за авиокомпанията и ще разполага с един нов самолет Airbus A320, на летище Варна.

  С това Wizz Air дава старт на нови 5 линии, обслужвани от Варна.

Новите полети ще свързват Морската столица с Германия: Дортмунд и Мюнхен (Меминген), Холандия- Айдховен, Кипър – Ларнака и Италия – Милано Бергамо. Самолетните билети за летния сезон вече са в продажба, като от компанията плануват те да се обслужват целогодишно.

Ако искате да посетите италианската столица на модата Милано, ще можете да го направите с директен полет на Уиз Ер два пъти седмично: вторник и събота. Полетите от и до Кипър (Ларнака) ще са в четвъртък и неделя през летния сезон. Директната линия от Варна до Айндховен (Холандия) е също в четвъртък и неделя. Wizz Air ще лети до Дортмунд 3 пъти седмично – понеделник, сряда и петък, а до Мюнхен – Запад (Меминген) – вторник и събота.

От офисите на Ди Ес Турс можете да закупите самолетни билети за директен полет до останалите големи градове в Германия: Берлин, Лайпциг, Хамбург, Хановер, дрезден, Мюнхен, Нюрнберг, Франкфурт, Дюселдорф, Кьолн и др. Полетите са чартърни и се обслужват само през летния сезон ( от началото на май до началото на октомври) не само от Варна, но и от Бургас. Цените са крайни с включен багаж и всички такси. За допълнителна информация, свържете се офисите ни:

Директните полети Варна – Лондон (Лутън) на нискотарифният превозвач са всеки ден, като във вторник, четвъртък и събота ще има по 2 полета или общо 10 седмично. Съвсем скоро излезе и новината за полетите на другия бюджетен превозвач EasyJet от Варна до британската столица. Научете повече за тях от нашия блог:

Също така от 2017-а година ще има и целогодишен полет от Варна до София, всеки ден. Това улеснява още повече свързването на Варна с останалите европейски дестинации.

През 2017 година Wizz Air ще има над 380 хил. места в продажба по своите маршрути от Варна, информираха от авиокомпанията. Самолетните билети по тези дестинации започват на промоционална цена от 20 евро, като в разгара на летния сезон са значително по-високи. С новия самолет през 2017 година Wizz Air ще има осем машини, базирани в страната – седем в София и една във Варна.

Летище Варна е второто в България, където Wizz Air ще има оперативна база. Това означава нови инвестиции в летището и отваряне на нови работни места за региона. Освен това новите полети ще допринесат за развитието на местната икономика, подкрепяйки авиационната, транспортната и туристическата индустрия, сподели още корпоративния директор на авиокомпания.

Летище Варна се превръща във все по-желана дестинация от low cost превозвачите. С нетърпение очакваме още нови дестинации от Варна до Европа и останалия свят.