Гледахте ли вече ROGUE ONE?

18
356
Добави коментар
Kaloyan_Iliev
Kaloyan_Iliev

Ние с децата разбира се бяхме планирали отдавна да гледаме поредния епизод от сагата STAR WARS. Аз лично подходих със смесени очаквания. Първо добре, че попрочетох кой, кой е в тази история, за да мога да обясня на децата какво точно значи ROGUE ONE. Оказа се, че е името на самопожертвователния отряд от бунтовници, които единствено се нагърбват с отчаяната мисия да откраднат конструктивните планове на Звездата на смъртта, за да може после (в друг епизод) съпротивата и нейното конкретно острие Люк Скайлокър да я взривят с едно само точно попадения в нейния реактор. Т.е. името на филма не беше много лесно за превеждане и също толкова лесно за обяснение.

Имаше отново много нови лица. Очаквано, колкото и да ни се иска не може артистите, изиграли Люк, Принцеса Лея, Хан Соло, Оби Уан, и т.н. да останат вечно млади и да ги виждаме във всеки нов епизод. Виж за Дарт Вейдър, R2-D2, C-3PO и Чубака разбираемо няма никакъв проблем да минават за малко през лентата във всеки един епизод. Видяхме ги и сега

Музиката – е, искаме си я старата музика на STAR WARS. Тази новата също е достатъчно епична, доближава на моменти оригиналната, но те оставя с една такава слухова неудовлетвореност. Още малко и да се почувстваш, като едно време, ама не се получава. Ефектите – имаше ги в изобилие. На моменти космическите кораби бяха толкова детайлни, че изглеждаха направени от LEGO, особено имперските разрушители и бомбардировачи.

Неудовлетворени останахме защото единствен Дарт Вейдър използва своя лазарен (светлинен) меч във филма. Но историята все пак не се фокусираше върху джедаите. Добре познатите бластери пък стреляха на воля.

И нещо много позитивно за накрая– за първи път епизод от поредицата беше дублиран на български. Което за децата беше супер и не се налагаше на нас родителите да четем постоянно субтитрите. Поне за мен винаги е било доста трудно, когато ходя на кино с близнаците. Разбира се за всички други възрастни бяха класическите прожекции със субтитри.

 

>> Към нашите LEGO® STAR WARS™ предложения