Камион убиец окървави и коледен базар в Берлин

1
385
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Поне девет жертви и над 50 ранени след покушението над едно от най-популярните места преди празниците сред жителите и гостите на германската столица (видео)

Нападение с камион срещу коледен базар в Берлин в понеделник вечерта остави поне девет жертви и още около 50 ранени. Трагедията се разигра на централния площад „Брайтшайдплац“ в западната част на града, покрай знаменития булевард „Курфюрстендам“ и мемориалната църква „Кайзер Вилхелм“.

Почеркът на покушението напомня терористичния акт в Ница на 14 юли, когато навръх националния празник на Франция камион се вряза в тълпата, убивайки над 80 души.

Властите в германската столица също разследват случилото се като терористичен акт. Заподозреният водач е задържан, а спътникът му в кабината е загинал. Установено е, че камионът е собственост на полски спедитор, който в късния следобед изгубил връзка с шофьора.

Според очевидци возилото се движело с около 65 км/ч. и когато наближило оживения пешеходен район, не намалило скоростта.

В Берлин по това време има десетки коледни базари, които са основна атракция за жителите и гостите на града в навечерието на празниците.

Виж още: Убити и ранени при стрелба в търговски център в Мюнхен

Кадри от местопроизшествието бяха разпространени от в. „Берлинер моргенпост“, чиято редакция се намира в близост.