Представяне на мъжки часовник Seiko Prospex Marinemaster GPS Solar Dual-Time

1
316
Добави коментар
aasasakam
aasasakam

Нов мъжки часовник Seiko Prospex Marinemaster SSF001J1 GPS Solar Dual-Time беше представен на изложението Baselworld 2016 г. Това е първият часовник Seiko, различен от моделите Astron, който използва уникалната GPS Solar технология на марката.

Изработен е изцяло от устойчивия на корозия материал титан, който осигурява на модела Marinemaster защита срещу удари, поради супер-твърдото покритие на корпуса и верижката. Корпусът с диаметър 48.5 мм и дебелина 14.7 мм е фиксиран с един изключително устойчив керамичен пръстен. Този пръстен или панел е двуцветен, с ярко бяло отгоре (с цифровите UTC кодове в синьо) и светло син фланец с 40-те световни времеви градове гравирани в бяло.

Верижката е с тройна тока с бутон за освобождаване, с сигурно допълнително заключване и плъзгащ регулатор. Короната на винт и заден капак осигуряват водоустойчивост до 200 метра (20 АТМ).

Стъклото от сапфир е със специално покритие за по-ясно разчитане на индексацията, а също така намалява и отблясъците. Четливостта е допълнително подобрена, чрез използването на големи маркери и стрелки, които са покрити с LumiBrite – най-новият материал на Seiko.

Морското вдъхновение на часовника се отразява върху стрелките и маркерите, които са оформени като профила на яхта, погледнат от върха на мачтата.

Това е професионален часовник, който е проектиран да се използва във вода, като короната и бутоните са предназначени да бъдат използвани, дори когато носите ръкавици. Освен това, корпусът и гривната са специално оформени, за да се предотврати увиването на въже по ръба, докато плавате.

                                                            

Светло сининият циферблат с мотив на световна карта, съответства на синия керамичен панел и посредством своето покритие приема слънчева светлина, която зарежда батерията на часовника.

Соларният механизъм е Seiko калибър 8X53, който използва GPS сигнали за регулиране на времето и промени за часовия пояс (с едно натискане на бутон). Точността му е +/- 15 секунди на месец, дори и без получаването на GPS сигнал за калибриране, който изисква само ясен изглед към небето, навсякъде по света.

                                                            

Нека също отбележим, че ако часовника няма пряк изглет към небето, той запазва последното GPS калибриране, а точния час може да бъде зададен ръчно (по традиционния начин), чрез короната.

Мултифункционалният дисплей на часовника показва между 9-10 часа броя на сателитите, от които се приема сигнала (1-4), оставащия резерв на мощност, DST (лятно часово време) и дали часовникът има е настроен режим Полет или не (функция, която предотвратява смущения от електронни устройства по време на полет).

                                            

Освен това, функцията Dual-Time (втора чсова зона) позволява на всеки моряк, например, да знае с един поглед времето в дома си (дисплей намиращ се на 6 часа), както и местното време. Допълнителен дисплей на 4 часа показва 24 часова инидикация (AM / PM), а специалната функция Вечен календар коригира датата (разположена в малък отвор на 4 часа), дори и през февруари на високосна година (до 2100). Има също и дисплей за ден от седмицата намиращ се на 2 часа.

Часовникът Seiko Prospex Marinemaster SSF001J1 GPS Solar Dual-Time се произвежда в лимитирана серия от 1500 броя и e на разположение при нас за 7869 лева.