ИГРИ, ПАРИ, ЗАЛАГАНИЯ!!! САМО МЕЧТИ ИЛИ И РЕАЛНОСТ!!! :: Мисли на тема табла и още нещо

12
Добави коментар
sgames
sgames

няма създаден шампионат организиран за аматьори. Дори смея да твърдя, че няма шампионати изобщо защото другите игри имат друга насоченост и цел. Само някои ползват наименованието шампионат без да се покрива с действителното понятие. Изявата може да се получи и с победа в престижни турнири с голям награден фонд което е основното положение с другите игри. Има реализирани различни рейтинги – по начин на изчисляване и визуализация което също е начин за изява на състезателя. Друго което може да се свърже с изявата на играещите са техните никове. В някои игри има възможност за слагане на аватари което допринася допълнително да се изяви човека практикуващ играта. Възможностите всеки ден растат и добиват различен характер. Играчите търсят възможност за изява с посещаване на форуми и вземане на отношение по дадена тема или създават такава сами. Правят си блогове или пишат статии и книги по темата. Тази дейност е свързана с различни подбуди и аспекти които имат или нямат непосредствена връзка с играта. Не на последно място е създаването на връзки помежду им за организиране на система да си оказват помощ при намиране на най-доброто място за игра.

3. Контакти
Създаването на контакти между играчите е процес с две нива – контакти на базата на практикуване на играта и целенасочени такива. Непосредствено създадените при практикуване на играта могат да бъдат стимул за развитие на контактите или за получаване на повече информация за играта и другите подобни, както и обща информация в зависимост от нивото на връзката между играчите. По друг начин стои въпроса с целенасочените контакти които имат за цел освен развитие на връзката между отделните персони и изграждане на групи, а защо не и мрежи с определена цел. Няма да се спирам подробно на видовете групи и цели, но те могат да бъдат с различна насоченост – за постигане на печалба от игрите играейки групово /тайно разбира се/ като противник се явяват организаторите на играта и пак така за постигане на печалба, но от неорганизираната част от играчите. Има групи които обслужват и самите игри. Има и групи които събират информация за да я предлагат на пазара, но това е отделна тема която няма да засягам в дълбочина.

4. Пари
Играчите в нета имат различни виждания по въпроса с печеленето на пари. Спирам се само на тези които целят печалбата. Започвам класификацията от това, че са два големи вида мераклии /професионалисти и аматьори/ – знаещи, информирани и можещи както и незнаещи, неинформирани и неможещи. Както виждате много фактори станаха и то не е задължително да са така групирани, а се получават множество комбинации. Не са само това обаче самите фактори за класифициране и както се досещате комбинациите се увеличават. Знаещи – това включва много позиции – знаене на играта табла /и другите и разновидности/, познаване на другите игри /сайтове за игра/, познаване на психиката на играчите и начините на игра на хора от различни националности, познаване на компютрите, мрежата и връзките, платежните системи и начините на залагане /валидно е и при таблата макар и не така както при тотализатора и букмейкърите, но е нужно да се управляват средствата за игра. Информирани – включва – информации за време на провеждане на турнири, наградни фондове, промоции, начини на управление и възможности на софтуера, данни за играчите, начини на записване, плащане, теглене на пари и други възможни неща свързани с игрите и печеленето на пари. Можещи е владеенето на играта и действията на играещия така, че да спечели. Тази категория или фактор за класификация е най-спорното нещо в теорията на игрите. То е общ и универсален двигател, а не както мнозина смятат порок, който кара хората да играят хазарт. Заедно със състезателното начало поставено в основата на живота е причината за интереса към игрите и конкретно таблата, защото тя е с перфектен баланс между късмет и майсторство. И като завършек или начало на темата можене една мисъл „Като си толкова умен, къде са ти парите?“. Въпрос на който лесно можете да покажете отговора и ще се види колко знаете и можете.

5. Колко е необходимо да практикуваме табла? Какви граници да си поставим? Какви цели трябва да имаме?
Ще се спра само и единствено към печеленето на пари. Добрия вариант е постоянното практикуване на база основните групи от мераклии – т.е. професионализъм. Когато сте можещ е хубаво да я практикувате редовно за да се усъвършенствате. Много добрия вариант е изграден в