Еднодневна екскурзия до Ниш и Дяволският град, с автобус!

2
311
Добави коментар
ili_25
ili_25

Отпътуване в 6:30 ч. от площад Ал. Невски, София за Ниш, Сърбия.

Посещение на Челе кула (или Кулата с черепите). Тя е построена през 1809 г. по заповед на султан Махмуд II. В стената са зазидани черепите на над 900 сърби, убити през Първото Сръбско Въстание, включително на командира им Стефан Синджелич. До освобождението на Ниш през 1878 г. стените с черепи са стояли на открито, а след това са включени в построения с дарения параклис.

Пешеходна разходка в центъра на Ниш: Площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г.; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус; дворецът “Бановина”, построена през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет.

Свободно време. Отпътуване за Дяволския град – комплекс от скални пирамиди по южните склонове на планината Радан, разположени на вододела между две клисури (Дяволска и Пъклена). 200 уникални пирамиди-кули, високи от 2 до 15 м. Мистерията на скалните фигури, изваяни от природните стихии, дава името на уникалното място „Дяволския град”. Свободно време за разглеждане и снимки на уникалния природен феномен. Около 17.30 ч. отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

Забележка: Обиколката на местоността „Дяволския град“ е около 2 км. и трае около 1 ч. (препоръчваме удобни обувки). При обиколката на „Дяволския град“ бихте могли да си налеете минерална вода от два естествени извора с висока степен на минерализация, която е полезна за лекуване на кожни заболявания (препоръчваме носенето на бутилки за вода). Повече информация за Дяволския град можете да видите на този сайт: www.djavoljavaros.com

03.06.2017 г.

28 лв.
26 лв.

07.10.2017 г.

28 лв.
26 лв.

Цената е валидна за група от 40 туристи и включва:
транспорт с лицензиран автобус категория 3*

медицинска застраховка с асистанс на база 5000 евро за лица до 69 г.

екскурзоводско обслужване на Български език

Цената не включва:
входната такса за Дяволския град с включена беседа на местен екскурзовод (300 дин.)

входната такса за „Челе кула” (150 дин.)

доплащане за медицинска застраховка за лица от 69 до 80 години – 2 лева

разходи от личен характер

Начин на плащане: 100 % при записване.

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт с 6 месечна валидност; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на тръгване

Валутен курс: 100 DIN (динара) = ~ 2 лева

Няма визови, санитарни и медицински изисквания