Свети Лазар: Раждане

2
305
Добави коментар
kotanalisana
kotanalisana

Предоставяме,

сигурност за Вас и Вашите новородени деца, чрез:

    Високо квалифициран медицински персонал     Високо технологично медицинско оборудване     Пълна гама на необходими медикаменти, консумативи

Прочети още: Защо да изберете нашата болница?

Раждането протича в комфортна и уютна среда, близка до домашните условия. Медицинският екип следи процеса дискретно, без да смущава спокойствието на родилката.

Когато всичко върви нормално и няма усложнения, раждането протича с минимална медицинска намеса – медикаменти, процедури и интервенции се прилагат само по изрични медицински показания и със съгласието на родилката.

Прочети още: Естествено раждане

Води се от специализиран медицински екип по всички правила на съвременното водене на нормалното раждане. Отчитат се и минималните отклонения от този процес и се реагира адекватно и своевременно.

Следи се постоянно с апаратура състоянието на маточната активност, жизнените функции на бебето и родилката.

Прочети още: Дирижирано нормално раждане

Водното раждане има много предимства. Топлата вода облекчава болките на раждащата жена, а рискът от разкъсвания е много по-малък. За бебетото преходът към новата среда се осъществява по-плавно и с по-малко стрес.

Прочети още: Свети Лазар: Водно раждане

Обсъжда се предварително от екипа и бременната при случаите, когато е налице медицинска или социална индикация за плановото му извършване.

Може да се вземе решение за цезарово сечение при първично започнало нормално раждане, но с поява на индикация в неговия ход.

Прочети още: Раждане, чрез секцио (цезарово сечение)

През последните 10-15 години обезболяването на раждането бе обогатено с много ефективни методи, които практически изключват силната съпътстваща болка.

Локална анестезия – прилага се при обезболяване на меките родови пътища, с цел подобряване на тяхната пропускливост, както и при възстановяване на настъпили разкъсвания.

Прочети още: Обезболяване

Дулата подкрепя жената и нейния партньор по време на бременността, раждането и началото на родителството с окуражаване, практическа помощ и информация.

Дулата може да прави следните неща, в зависимост от желанията на бъдещата майка:

    подготовката за раждането     дава психологическа подкрепа     прилага различни облекчаващи болката средства като масаж и релаксация     информира за наличните възможности     помага при комуникацията с медицинския персонал

Прочети още: Раждане с Дула