170 дизайнери подадоха проекти за лого на Българското председателство

1
323
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

170 участници подадоха проекти в конкурса за лого на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., информират от Националния център за подготовка. Приемът на документи приключи на 30-и декември, а победителят ще стане ясен до края на този месец.

Анонимността на авторите при подаването на проектите бе напълно гарантирана – необходимите документи за участието в конкурса (диплома, уверение от университет или портфолио, кратка автобиография и декларация за авторство на проекта) бяха представяни в отделен запечатан плик.

Този плик, както и пликът със самия проект бяха номерирани с един и същи номер. Така журито ще получи за оценка само проектите, а имената на авторите ще станат известни едва след окончателното класиране. Всички професионални организации, университети и държавни структури, поканени да участват в оценяването на проектите, сами посочиха свои експерти, които да влязат в състава на журито.

С приключването на конкурса авторът на избраното лого ще бъде поканен в Центъра по подготовката на Българското председателство и ще трябва да изработи т.нар. бранд бук, т.е. как да се използва логото. Възнаграждението на победителя за знака, бранд бука и авторските права на логото е 10 000 лева.

Конкурсът се организира от Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС и бе обявен в Деня на народните будители – 1 ноември 2016 г.