Интересни факти за Междузвездни войни 7

6
408
Добави коментар
magazin
magazin

Любимият на поколения филм „Междузвездни войни“ има не малко тайни и интересни факти с които искаме да Ви запознаем в следващите редове.

Знаете ли, че първоначално учителя Йода е бил предвиден да бъде изпълняван от маймунка и бастунче и едва в последствие е в познатият Ви вид.

Харисън Форд като млад актьор и тепърва изгряваща звезда е получил за ролята си в епизод 4 сумата от 10 хиляди долара.

До началото на снимките Люк Скайуокър е носел името Люк Старкилър, но хубавото в случая е, че го няма в рекламите преди филма и сменят името лесно.

Оби Уан е изигран от британският актьор Гинес който първоначално не иска да участва прочитайки сценария, но после става звезда с образа на косматкото.

Героят на Спилбърг от едноименният филм Извънземното участва в някои от сцените в сената, като вие не подозирате за това.

По молба на една от дъщерите на Лукас в епизод 2 роля взимат нашумялата тогава бой банда „Ен Синг“ която е сред любимите банди на малката.

Джедай произхожда от японско театрално изкуство Jidaigeki което е един вид историческа драма.

Първоидеята за Хан Соло е той да е чернокож, но впоследствие се сменя идеята и наемат Харисън Форд.

Дейвид Праус известен във филма като Дарт Вейдър научава едва гледайки премиерата, че гласът му е заменен с този на актьора Джеймс Ърл Джоунс.

Звукът от лазерният меч, едва ли няма любител на филма който от дете да не е искал такъв меч и да не се сеща за звука при изваждане и битка с мечовете, всъщност ако се вгледате при битка актьорите местят и устните си тъй като така възпроизвеждат звука.

Родната планета на Оби Уан е Стюджън, но малко от вас знаят, че това всъщност става случайно от една шега когато в интервю попитали Лукас къде е родната планета на косматкото и той без да му мисли казва Стюджън.

Струва ли Ви се, че гледайки зеленото лице на мастер Йода го познаватеот друго място, да правилно, лицето е сменено с това на …. Айнщайн.

Репликата „Лошо предчуствие“ при съства във всичките епизоди на филма.