Милош Раонич срещу Григор Димитров на полуфинал в Бризбейн

1
321
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

Световният номер 3 Милош Раонич ще спори с Григор Димитров на полуфиналите на тенис турнира на твърда настилка в Бризбейн, Австралия. Това стана факт, след като шампионът от миналата година победи с 4-6, 6-3, 6-4 Рафаел Надал, пише БГНЕС.

Двамата тенисисти напълно оправдаха очакванията за страхотен сблъсък, който приключи след 2 часа и 20 минути вълнуващ тенис. След равностойно начало на мача Надал първи стигна до пробив, повеждайки с 3-2. Въпреки опитите на Раонич, до края на сета испанецът не изпусна минималния си аванс и спечели първата част с 6-4.

Вторият сет отново предложи много здрава битка между двамата. Рафа отново бе близо да пробие съперника си в петия гейм, но този път Раонич не се пречупи с и мощния си начален удар удържа подаването си. От своя страна канадецът получи две точки за пробив в осмия гейм, като реализира още при първата си възможност, за да поведе с 5-3. Световният №3 бе безкомпромисен на свой сервис и след гейм на нула изравни резултата в сетовете.

Възходът в играта Раонич продължи и в решителната третата част, като канадецът стигна до три точки за пробив още в откриващия гейм. Надал отрази първата, но с мощен форхенд от основната линия шампионът успя да пробие. Впоследствие 26-годишният канадец затвърди преднината си и поведе с 2-0. Рафа спечели третия гейм, а след това имаше и възможност дори да върне пробива, но лидерът в схемата показа характер и не допусна изравняване.

До края на сета Раонич продължи да сервира страхотно и заслужено се поздрави с втората си победа над този съперник от общо 8 срещи помежду им.

Така на полуфиналите шампионът от миналата година ще спори с Григор Димитров, който по-рано днес се справи с австриеца Доминик Тийм с 6-3, 4-6, 6-3. Предстоящият двубой ще бъде под номер 4 помежду им, като българинът води с 2:1 победи. За последно двамата играха на Аустрелиън Оупън през 2014, като първата ни ракета спечели с 3-1 сета. През миналата годината Димитров и Раонич трябваше да се срещнат на полуфиналите на турнира в Пекин, но срещата така и не се състоя заради контузия на канадеца.