Майка и дъщеря – първи приятелки

3
524
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Такива са холивудските звезди Деби Рейнолдс и Кари Фишър, които починаха в два последователни дни в края на 2016 г. В тяхна памет е тв премиерата на документалния филм „Ярки светлини“

„Искам при Кари“ – това били последните думи на холивудската легенда Деби Рейнолдс, която издъхна ден след дъщеря си Кари Фишър.

За това свидетелства нейният син Тод Фишър, малкият брат на Кари, продуцент на документален филм за силната връзка между майка и дъщеря – и тайните на Холивуд, които семейният архив разкрива.

И двете започват да се снимат в киното на 17, но дебютът на дъщерята е далеч по-скандален – тя има поддържаща роля в „Шампоан“ (1975), където съблазнява героя на Уорън Бийти с директно предложение за секс… 

Животът на семейството е белязан и от светски скандал, пред който разводът на Бранджелина бледнее – изневярата на бащата Еди Фишър. Нашумелият певец ги напуска малко след раждането на сина си, за да утешава наскоро овдовялата Елизабет Тейлър – втората от общо петте му съпруги…

Близо 100-минутният „Ярки светлини: в главните роли Кари Фишър и Деби Рейнолдс“ беше представен на кинофестивала в Кан и трябваше да се излъчи по-късно тази година, но в памет на двете актриси датата на тв премиерата му в САЩ е 7 януари. Седмица след това, на 13-и, е излъчването му и по HBO България.

Заснета основно през 2014-2015 г., близо 100-минутната лента показва Рейнолдс на 83, вече с разклатено здраве, но с неугасващо желание да пее и танцува на сцената.

Кари, останала в сърцата на феновете като принцеса Лея от „Междузвездни войни“, живее в съседната къща и преживява заедно с нея всяко вълнение – така, както години наред съжителства и с диагнозата си: биполярното разстройство.

Неотменно до нея е и френският булдог Гари Фишър, нейното терапевтично куче, което също участва във филма.

Междувременно единствената дъщеря на Кари – Били Лурд, също стана актриса и участва в сериала „Кралици на ужаса“, чийто втори сезон тръгва у нас по „Фокс лайф“ от 17 януари.

В памет на „своите Абадаба и Момби“ тя пусна в „Инстаграм“ тази архивна снимка от 90-те, на която е още дете, и благодари за моралната подкрепа: „Вашите молитви и мили думи ми дадоха сила, когато вече си мислех, че сила не може да съществува.“