Млад татко публикува смешна снимка на дъщеричката си в социалните мрежи, и това спаси живота й!

1
290
Добави коментар
Viki_Pencheva
Viki_Pencheva

Реклама:

Един млад баща постна забавна снимка с дъщеря си, но той не знаеше, че това ще спаси нейния живот. Той снима дъщеря си след първата й баня.

Младата дама изглежда удивена и нейното  укорително изражение беше толкова смешно, че той е публикувал моментната снимка онлайн.

Хиляди хора са решили, че тази снимка е мега сладка и са коментирали със забавни забележки като „Страхотно, тя ще бъде бунтар и ще се ожени за беден човек без татуировки“.

Въпреки това, един коментар от детски лекар, втрещява бащата и го кара да “наостри уши”. Лекарят поглежда малко по-близо снимката и пита бащата:

„Очите й ми се струва, че леко жълтеят? Така ми изглежда, но това е трудно да се каже, защото цялата снимката е малко в жълто. Това е може би нищо, но тя може да бъде симптом за неонатална жълтеница. Ако кожата и очите й всъщност изглеждат малко жълто, тогава може би трябва да проверите. Простете ми загрижеността, но аз съм детски лекар параноик и за това си позволих да коментирам.“

Бащата се вслушва в тревогите на непознатия и завежда дъщеря си на лекар. Лекарят потвърждава, че предположението направено онлайн по снимка е правилно: малкото момиче имаше жълтеница. Този внимателен детски лекар вероятно е спасил живота на бебето със своя коментар под снимката.

Жълтеницата всъщност е много често срещана при малки деца, но ако не се лекува е потенциално смъртоносна или може да причини тежки увреждания на мозъка.