iPhone 7 и 7 Plus: Всичко, което трябва да знаете

2
305
Добави коментар
pomagai
pomagai

iPhone 7 – Apple продължава традиционната си структура на именуване с новите iPhone 7 и iPhone 7 Plus. С предстоящата iOS 10 операционната система има бета версия от около два месеца, но iPhone 7 и 7 Plus пристигат направо с новата операционна система, но както вие така и ние сме развълнувани да ви разкажем повече за актуалните телефони на Apple. Ето всичко, което трябва да знаете за новите Айфони, има много интересни промени. iPhone 7 цена и дата на излизане

Моделът 32GB ще струва $ 649 (£ 539, AU $ 1079), 128GB $ 749 (£ 619, AU $ 1229) и високият клас 256GB $ 849 (£ 699, AU $ 1379) … но за Apple, това е норманият ценови диапазон от предишните iPhone-и, така че допълнителната памет не струва повече пари.

Независимо от размера на дисковото пространство, датата на излизане на iPhone 7 на пазара е предсказуема, определен за седмица след обявяването, което означава, че ще можете да получите телефон на 17 септември, с предварителни поръчки, започващи от 9-ти септември.

Дизайн

В iPhone 7, както при 4, 5 и 6 преди него, не се променил коренно начина, по който iPhone изглежда. Размерите и размерът на екрана, са почти идентични с моделът от миналата година. Има някои големи промени все пак, но нека да започнем с най-голямата и това е загубата на гнездото за слушалки.

Без 3.5 мм Жак за Слушалки

И двата нови Iphone-а имат стерео високоговорители – както до сега освен в долната част на устройствата вече има и в гоената част високоговорител. В iPhone 7 и 7 Plus вече не разполагат с 3,5 мм жак за слушалки. Това означава, че ще трябва да разчитате на един конвертор който е включен към комплекта на всеки Айфон и се казва – Lightning. Него може да използвате за настоящите си слушалки, или да си закупите новите Bluetooth слушалки на Apple (AirPods) за които ще говорим по-късно.

Новият HOME бутон

Бутонът Home вече не е пружиниращ кръг, както беше доскоро. Подобно на тракпада Force Touch за най-новите MacBooks, този нов бутон всъщност не се движи, но има сензорна обратна връзка, която Apple нарича Taptic Engine е достатъчно умен, за да ви убеди че се движи. Има три нива на допир. Изключете телефона и няма движение, така че бутонът се чувства доста по-различно от преди.

Екран

Основната промяна на екрана на iPhone 7 е яркостта и цвета, всичко друго е идентично със старият модел. Същият 4.7-инчов 1334 х 750 дисплей и резолюция, което означава, че ако го поставите до нещо подобно на Galaxy S7 Edge, ще забележите липсата на рязкост на картината. Въпреки това, в ежедневната употреба няма да забележите това, тъй като дори и при резолюцията на HD, все още имате голямо количество пиксели, така търсенето в интернет и гледането на филми например има, ясна и достатъчно свежа картина.

Яркостта също е подобрена по правилния начин –  който ви дава по-лесен поглед към екрана, когато използвате пълна яркост. Балансът на белият цвят на дисплея също е подобрен, за по-топъл тон.

3D Touch продължава да бъде неразделна част от дисплея, вграден в един от слоевете. 3D Touch е разширена мулти-тъч функция, която позволява на iPhone да измери различни нива на натискане по екрана и дава допълнителни функции.

A10 Fusion Processor

Apple подобрява процесора във всяка итерация на iPhone, и в iPhone 7, има впечатляващи характеристики, най-добро изпълнение на чип в устройство до тук. A10 Fusion разполага с четири-ядрен процесор, който комбинира мощност и ефективност по уникален начин. Той е невероятно тънък.

Има две ядра с висока производителност, които са 40 процента по-бързи от чипа A9 в iPhone 6s и два пъти по-бързи, колкото в чипа A8 в iPhone 6. Има и две ядра с висока ефективност, които се движат  1/5-ти на скорост на ядрата на високо-производителни, за да се запази батерията, когато прави задачи, които не са интензивни.

AIRPODS

AirPods, нови безжични слушалки на Apple, изглеждат много добре и приличат на стандартните EarPods без кабели. Коментари предполагат, че те са сходни по форма и размер, но във вътрешността са напълно различни. Не са открити проводници между AirPods – всеки работи независимо. Можете да носите и двете по едно и също време или само един за телефонно или FaceTime обаждане.

Живот на батерията

Според Apple, подобрения процесор и по-големите физически батерии са довели до най-дълъг живот на батерията от колкото някога е имало в един iPhone. От iPhone 6s и iPhone 7 ще видите два часа на допълнителен живот на батерията, средно, докато потребителите iPhone 7 плюс от един iPhone 6s Plus ще видят най-малко един час повече живот на батерията. В повечето случаи, потребителите ще виждат много по-големи увеличения на батерията.

Камера

iPhone 7 и iPhone 7 Plus включва огромен скок напред в технологията на камерите, за снимки, които са по-ясни, по-ярка, дори и при слабо осветление. Оптична стабилизация на изображението е вградена в iPhone 7, компенсирайки малки движения и треперене на ръката, за да се даде възможност за по-дълги времена на експозиция (3 пъти по-дълго, отколкото iPhone 6s). Има нов 6-елемент F / 1.8 бленда обектив, който позволява на 50 на сто повече светлина в сензора при запазване на снимки.

Сензорът с висока скорост 12-мегапикселова, е 60 процента по-бърз и 30 процента по-ефективен, а има и нов имидж сигнален процесор с два пъти повече пропускателна способност за по-висока производителност на камерата.

Процесорът на изображения проектиран от Apple, определя експозиция, фокус, баланс на бялото, и използва широко улавяне на цвят за по-вярно изображения. Той разполага с четвърто поколение картографиране и намаляване на шума, извършва над 100 милиарда операции в само за 25 милисекунди всеки път когато е направена снимка с iPhone.

ВИДЕО

Видео като възможности не е подобрено в iPhone 7. Все още включва 4K видео запис при 30fps и запис на видео 1080p при 30 или 60 кадъра в секунда. 1080p Забавяне на видео поддръжка е на разположение на 120fps и 240fps в 720p.

IPHONE 7 PLUS – две камери

Всички функции, вградени в iPhone 7 са включени в iPhone 7 Plus, но има една друга уникална характеристика – втори обектив. Първият обектива в iPhone 7 Plus е широкоъгълен 28 мм обектив, включени в iPhone 7, но той е инсталиран заедно с втори 12-мегапикселова 56 mm телефото обектив с F / 2.8 бленда.

Двете лещи създават нова функция, увеличение, която позволява на потребителите iPhone 7 Plus, да преминат безпроблемно между стандартното 1x увеличение и оптичен 2x увеличение. Оптичното увеличение е по-добъро цифрово увеличение, защото няма загуба на детайли, но функцията 2х оптично увеличение позволява по-добро цифрово увеличение за по-ясни снимки до 10 пъти по-близо.

FaceTime КАМЕРА

В iPhone 7 и 7 Plus разполагат с 7-мегапикселова FaceTime HD камера за по-добри от всякога селфита и ясни FaceTime разговори. Има нова сензорна технология за по-детайлни изображения, автоматично стабилизиране на изображението, за да се намали треперенето.

ГОВОРИТЕЛИ

Има две тонколони в iPhone 7 въвеждащи съраунд звук за първи път. Единият е в долната част на телефона, а другият е в горната част, за стерео звук. Двата високоговорителя са два пъти по-добри от единния говорител на iPhone 6s и имат по-добър цялостен звук благодарение на повишеният динамичен обхват.

Водоустойчивост

В iPhone 7 може да прилича на iPhone 6s, на пръе поглед но от вътре съвсем не е като него. С нови уплътнения и нови адхезивни техники, за да стане по-устойчив на вода и прах. Той разполага с рейтинг на IP67, което означава, че е напълно прахо и водо устойчив и може да издържи на 1 метър под вода в продължение на 30 минути.