Нов треньор в ЦСКА :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
395
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Lap.bg

Досегашният старши треньор на „Пирин“ Благоевград Стефан Генов започва работа в ЦСКА. Това потвърди наставникът на „червените“ Стамен Белчев, информира bTV.

„Стефан Генов е новият човек в щаба“, заяви специалистът на днешната първа за годината пресконференция преди старта на зимната подготовка.

През 2013 г. Генов за кратко беше в ЦСКА като част от щаба на Христо Стоичков. След това пое отбора на „Локомотив“ София, а от 12 август 2014 г. до 30 юни 2015 г. бе помощник-треньор на „Лудогорец“. През лятото на 2016 г. той започна работа в състава на „Пирин“.

През изминалата седмица стана ясно, че Стамен Белчев остава начело на ЦСКА. Той пое треньорския пост, след като неговият предшественик Едуард Йорданеску се раздели с тима по взаимно съгласие след равенството с „Верея“ (1:1) през ноември.

 „За мен е огромна чест, че ще бъда треньор на ЦСКА. Едно страхотно предизвикателство. Ще направим максимума за доброто развитие на отбора. Надявам се годината да е успешна. Треньорът на ЦСКА трябва сам да си постави цел – във всеки мач трябва да излизаме за победа. Трябва да имаме постоянство в резултатите и играта“, каза Белчев.

ЦСКА започва подготовка за пролетния полусезон от днес (9 януари). „Армейците“ обявиха, че заминават на тренировъчен лагер на 19 януари в Испания, но може това да се случи и по-рано.

„За подготовката мислехме да останем тук до 19 януари, но може и да променим плановете. До сряда сме тук заради медицинските прегледи. Има вероятност да отидем на лагер за 5-6 дни извън България“, добави треньорът на „червените“.

Относно привличането на нови попълнения в състава през зимния трансферен прозорец, Белчев коментира:

„Нямаме освободени или нови футболисти на този етап. Надявам се до заминаването ни в Испания да имаме двама нови играчи – нападатели. Ръководството прави всичко възможно, надявам се да има резултат. Става дума за чужденци.“

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков бе категоричен, че тимът няма да се откаже от преследването на титлата въпреки че изостава с 12 точки от лидера „Лудогорец“.

„Спрямо миналата година по това време, вървим във възходяща степен. Правим всичко възможно да подобрим играта и ще се борим с всички сили и възможности за постигане на целта си“, сподели Марков.