Мебелите от тиково дърво – аристократизъм, но и грижа за природата

9
694
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Мебелите от тиково дърво – аристократизъм, но и грижа за природата

Мебелите от стар тик изглеждат страхотно. Това африканско дърво е изключително ценено и е популярно по цял свят за такъв тип продукти. Много често сме чували знаменитости да обявяват, че домашният им интериор съчетава именно тикови елементи, комбинирани с други, страхотни орнаменти, цветове и форми, за да носи наслада за ума и душата. Дизайнерите също харесват тика като консуматив за изработката не само на мебели, но и на разни украшения, но в друг материал ще поговорим за малките детайли.

Старият тик е рециклиран дървен материал, който се събира след събарянето на традиционни Индонезийски стари къщи наречени „Rumah Joglo“, от развалянето на стари дървени мостове или от стари железопътни траверси.

Древните къщи са били използвани от хората от 50 до 200 години. Основните конструкции на къщите обикновено са били правени от Тик, всички греди и носещи елементи са били изработвани от твърдата дървесина. В наше време, за да се възстановят тези греди за производството на уникални мебели се полагат много усилия.

Тиковото дърво е ръчно почиствано с телена четка за отстраняване на външното закалено и окислено покритие, стара боя или лак. Пироните са отстранени и след това дървото се рендосва. Големите дупки, оставени от предишни инсталации, пукнатини или чепове се пълнят с парчета Тиково дърво със същата шарка. След това дървените греди се вкарват в пещ захранвана от слънчева енергия за намаляване на съдържанието на влага.

Предимството, че се използва старо дърво дава възможност дървесината да изсъхне бързо до идеалното ниво на съдържание на влага, за да няма бъдещи дефекти при изработването на мебели. При производството на мебелите от рециклиран тик се пренебрегват малките несъвършенства и различията в цвета, тъй като те са напълно нормални и добавят чар на тези уникални мебели и в същото време това не оказва влияние върху стабилността на крайния продукт.

Използването на стар, рециклиран тик в изработката на съвременни мебели е екологично и показва отговорност и загриженост към опазването на горите от изсичане.

При закупуването на мебели за дома от рециклиран тик Вие закупувате антика! Всички наши мебели от тиково дърво са изработени от масивна дървесина и се използва само стар, рециклиран Тик.