Премахване на пигментни петна

1
475
Добави коментар
btrend
btrend

Какво представляват пигментните петна?

За хората, които нямат проблем с петънцата по кожата, малките бледи лунички винаги са били симпатични и сладки. Много дори си рисуват такива с грим. Но за хората, живеещи с този проблем пигментните петна не са чак толкова безобидни.

 

Ако се чудите каква всъщност е причината за тяхната поява, то няма един единствено отговор. Причините може да са от напълно безобидни, до признак на сериозно заболяване.

 

Пигментните петна се появяват в следствие на хиперпигментация, при него се наблюдава свръх производство на меланин. Меланинът е естественият пигмент в кожата ни. От него зависи цвета на кожата, косата и очите. Всъщност цветът на нашата кожа е много индивидуален и зависи от това какво количество от меланина е смесено със деоксидираната и оксидираната кръв и какво количество от каротиноида, което си набавяме от храната. Количеството на меланин в кожата е предопределено генетично и се променя под въздействие на UV лъчите на слънцето.

 

Хиперпигментацията зависи от броя произведени клетки, върху кожата влияние освен външни фактори имат и вътрешните. Много честа причина за почвата на пигментни петна е хормоналният дисбаланс в следствие на бременност, хронични заболявания или пък от приема на определени лекарства. Друга причина за появата на петна по кожата е нейната фамилна обремененост, а също така плътността и цвета и. По-светлите кожи са предразположени към появата на петна. Такива петна например са луничките, които още се наричат ефелидите. Не само хората със светла кожа, обаче, могат да получат пигментни петна. Мелазмата се появява и при хора с тъмна кожа. Предимно жени, по време на бременност, за това още я наричат „маската на бременността“. Обикновено след като жената роди мелазмата избледнява, но е възможно да остане и като по-тъмно петно. Тя най-често се появява върху лицето.

 

Петна по кожата могат да се получат и след обриви и пъпки, когато пъпките се изстискват и след това остават червени петна в продължение на месеци. Ако при зарастването на раната от пъпката се получи петно – червено, по-светло или по-тъмно от кожата, то това означава, че то не е зараснало правилно. Обикновено този тип хиперпигментация най-лесно се поддава на козметични процедури, сравнено с петната в следствие на хормонален дисбаланс.

 

Друг вид хиперпигментация са старческите петна. Те се появяват с напредване на възрастта най-често по ръцете, лицето и гърдите. Причината за тях до голяма степен е липсата на грижа и отговорно отношение към кожата в ранни години. Меланинът поглъща UV радиацията от слънчевите лъчи и по този начин защитава кожата, така се получава и тенът, когато ходим на плаж. Това всъщност са мъртви клетки, които се опитат да защитят организма. Ако излагането на слънце е ограничено, резултатът е равномерен тен. Ако обаче кожата е изложена твърде много на слънце за продължителен период от време, дейността на меланоцитите се увеличава и резултатът е свръхпроизводство на меланин в опит на тялото да се защити. С напредване на възрастта броят производството на меланоцитите започва да намалява. Тези, които са останали започват да увеличават размера си, а разпределението им става по-концентрирано на определени места. Тогава се появяват и старчески петна. Ето за това е изключително важно да не се излагаме на слънце през лятото и винаги, дори когато е зима и няма директни слънчеви лъчи да използваме слънцезащитен крем.

 

Как Derma Stick помага при пигментните петна?

Derma Stick причинява на кожата микро убождания, които включват защитните сили на организма за производство на колаген и еластин. Процедурата е безполезна, не отнема повече от 5 минути и може да се прави в собствения Ви дом. Уредът е много популярен в чужбина и е базиран на дерматологичните проучвания, които доказват, че леките убождания по кожата със специалния апликатор с 12 микро игли стимулират производството на колаген, което води до замяна на старите клетки с нови, съответно до обновяване на кожата.

Освен това Derma Stick подобрява абсорбацията на кожата чрез специалния нано накрайник и идеално се комбинира с кремове с избелващи съставки, които проникват до дермата и действат изсветляващо на повредените меланоцити, като възвръщат естествения им цвят. Клинични проучвания доказват, че нормално абсорбацията на кожата е около 0,3%, при нанасяне на козметичен продукт с нано накрайника, абсорбацията на продукта от кожата се увеличава с над  10 пъти, съответно ефектът от терапиите, които провеждате ще бъде сигурно по-голям.

Ето кратко видео за това как действа Derma Stick:

 

Снимка преди-след на ефективно премахнати бръчки с Уреда Derma Stick:

Ако се убедихте в ползите от Derma Stick за Вашата кожа, можете да го получите още утре като го поръчате тук:  Купете тук

Коментари

коментари