Мечтани пътувания на мечтани цени от Air France и KLM

1
319
Добави коментар
Peytcheva
Peytcheva

KLM

7 януари, 2017 09:36 |
от CHR Aero
|
Авио

С промоционалните оферти на Air France (Oh la la Deals) и на KLM (Dream Deals) екзотичните далечни дестинации и култури са изключително близо.

Само до 26 януари, авиокомпаниите предлагат на своите клиенти изкушаващи предложения. Списъкът обхваща повече от 50 дестинации – изумителни градове, зашеметяващи острови с тюркоазени вълни и пейзажи, опaсани от величествени планини.

Двупосочните билети до Ню Йорк са на цени от 589 евро, Маями – 609 евро, Рио де Жанейро – 619 евро, Шанхай – 389 евро, Богота – 639 евро, Хонконг – 429 евро, Поант-а-Питр -739 евро и още много предложения.

Информация за всички оферти могат да се намерят на страниците на авиопревозвачите www.airfrance.bg и www.klm.bg. Билетите, закупени на тези изключително ниски цени, могат да бъдат ползвани до 10 декември 2017 г.

Едно нещо е сигурно – всеки ще намери дестинацията от най-съкровената си мечта!

 

 

6 януари, 2017 13:10
| от chronicle.bg

10 януари, 2017 18:21 |
от chronicle.bg
|
Живот

Между ноември и януари бургаски художници бяха представени на неочаквано място – в Париж. Творби на Валентин Ганев, Мирослава Коларова, Тодор Жеков, Стойко Даскалов и Симеон Шивачев бяха изложени в Българския културен институт във френската столица. Всички те са  автори с утвърдена идентичност. Петимата представиха в Париж живопис, фотография, литография и икони.

Авторите се познават отдавна. Заедно с още двама ентусиасти, художникът Валентин Ганев създава преди 30 години в Бургас художествени паралелки, които до ден-днешен продължават да подготвят бъдещи артисти и любители на изкуството. И ако тогава отношенията между авторите са били различни – един е бил учител, а останалите четирима са били негови ученици, изложбата „Следи/ Траектории” ги поставя един до друг.

Тази изложба е особена – тя представя учител, който в продължение на десетилетия след завършването им наблюдава внимателно и добронамерено своите ученици. Това отношение му позволява да има обективен поглед върху работата извършена с тях. Позволява му също да проследи техния път, лутанията и откритията им, да види как се ражда и утвърждава тяхната авторска идентичност, как те успешно я изграждат и защитават.

Изложбата ще бъде представена и в галерия „Средец” в София между 16.01 и 30.01.2017 г. Откриването ще бъде на 17 януари от 18.00 ч.

 

 

10 януари, 2017 11:30
| от chronicle.bg, по Чiflscience.com

6 януари, 2017 15:12
| от chronicle.bg, по Independent

Getty Images

11:30 |
от chronicle.bg, по Чiflscience.com
|
Живот

Това не е толкова прост въпрос. Отговорът зависи от много обстоятелства както от страна на наркотика, така и от страна на човека.

Дейвид Нът, професор по невропсихофармакология в Империал Колидж Лондон, е един от най-добрите специалисти по наркотици в света. Той дефинира 16 параметра на лошо въздействие на наркотиците като: директен – шанса за предозиране, индиректен – прихващане на болест чрез ползване на обща спринцовка например, вероятност от летален край, степен на зависимост, нарушаване на мозъчната функция, загуба на социално-икономически неща – като къща или кола, физически наранявания, криминална дейност, вредата върху държавата във вътрешен и международен аспект.

След изследване, което взима предвид всички тези параметри, Нът заключава, че най-опасният наркотик в света е алкохолът. И то с голяма преднина. На второ и трето място са хроинът и крекът. Марихуаната е далеч-далеч на осмо място, a LSD и екстази са най-малко опасни. Тютюнът е на шеста позиция, точно след кокаина.

 

 

 

11 януари, 2017 13:03
| от chronicle.bg, по qz.com

7 януари, 2017 17:37
| от chronicle.bg

11 януари, 2017 13:17 |
от chronicle.bg
|
Технологии

Смартфонът Huawei Honor 8 ще се появи на българския пазар от 16 януари.

Устройството е с корпус от алуминий и стъкло, който предлага 5,2-инчов HD екран, двойна 12-мегапискелова камера с лазерен авто-фокус и двойна LED- светкавица, сензор за пръстови отпечатъци.

Мобилният телефон работи с операционната система Android 6.0 и притежава осемядрен процесор (4 x 2.3GHz и 4x 1.8 GHz) и 4 GB RAM, както и 32 GB вградена памет, която може да се увеличи до 256 GB чрез microSD карта.

 

Устройството ще се появи във версия с една SIM- карта в черен и син цвят. Мобилният оператор, от който може да бъде закупено, е Теленор, а цената на телефона е 679,99 лв. при плащане в брой с двугодишен договор за абонаментния план Теленор Нонстоп 30,99, а сега и с промоционална месечна такса от 24,99 лв., или за 31,59 лв. на месец с двугодишен договор за лизинг и за мобилни услуги със същия план.

Пълна информация за Huawei Honor 8 и предложенията на Теленор е налична на официалната уеб страница на компанията, чрез обаждане на телефон 123, както и във всички магазини на оператора и официалните партньори.

 

 

11 януари, 2017 09:45
| от chronicle.bg

6 януари, 2017 10:33
| от chronicle.bg

10 януари, 2017 09:40 |
от Нинко Кирилов
|
Музика

„Това вашето не е точно хип-хоп”, самоиронично вкара една от сериозните групи в стила в свое парче от преди няколко години.

Това е някак много Хегелско, а трябваше да е ала Кант (не като прическа), но няма как. Хубавото е, че новите звезди са екзистенциалисти, защото си екзистират най-бясно. И извън онези недоразумения на римуване на „мой” с „мой” и глави от синтетичен каучук има и (частично цитирам Queens Of The Stone Age) диаманти сред екскрементите в хип-хопа. И то какви!

Той говори/пише само с големи букви като Смърт на Тери Пратчет. Той покори за няколко месеца сърцата на милиарди фенове по целия свят. Той е най-великият R’n’B изпълнител (каквото и да твърди Бичето…). Той е Сони Бонанза.

Сони, защо има толкова плява на родната хип-хоп сцена? Ти се появи, но си толкова пестелив. Искаме повече песни от теб на година отколкото правят онези имитатори от Ъпсурт.

ФЕНЕ, ПРИЧИНАТА СЕ КРИЕ В ПРИРОДНАТА ПОСРЕДСТВЕНОСТ НА ХОРАТА. НОРМАЛНО Е И ТРЯБВА ДА СЕ УЧИМ ДА ПРОЩАВАМЕ ЗА ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА ДОБЪР КОЛКОТО АЗ.

Знаем, че си хит и мит, но защо в твоя феноменален първи сингъл се получава когнитивен дисонанс – според теб лирическата героиня е едновременно „лоялна и умна“, но и „маловажна и необразована“. Как е възможно това, Сони?

ФЕНЕ, ЩЕ ОТГОВОРЯ НА ТОЗИ ВЪПРОС В ЦИФРИ – 2. ТОЧНО ТОЛКОВА ВИДА ДЪРЖАНИЕ ИМА ВСЯКА П*ЧКА В КОМПАНИЯТА НА СОНИ БОНАНЗА. КОГАТО ТЯ Е СЪС СОНИ БОНАНЗА – ТЯ Е ЛОЯЛНА И УМНА. КОГАТО Е ПРОСТО САМА – ТЯ Е МАЛОВАЖНА И НЕОБРАЗОВАНА.

Защо, о, защо забави култовата „Сребро и злато“ след Олимпиадата? Беше тематична, артистична, бомбастична!

ТОЗИ ИНТЕРГАЛАКТИЧЕСКИ ХИТ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЗАЕДНО С АЛБУМА НА СОНИ БОНАНЗА В БЛИЗКИТЕ МЕСЕЦИ. В МОМЕНТА РАБОТИМ ПО ПОЦИНКОВАНЕТО НА ОБЛОЖКАТА.

Масон ли си? Как се отнасяш към триъгълниците, очите в тях и всичко илюминатско?

ЕДИНСТВЕНИЯТ СИМВОЛ, В КОЙТО ИМА ИСТИННОСТ, Е СОНИ БОНАНЗА. ДРУГИТЕ СИМВОЛИ СА СЪЗДАДЕНИ ОТ ХОРАТА, КОЕТО ГИ ПРАВИ НЕСЪВЪРШЕНИ, ФЕНЕ.

Кой би искал да те подгрява в световен мащаб? Снуупи Дог? Доги Дог? Дог? Или Еминем? Петдесет цента? Пи Диди-Миди-Стриди (това е новият му прякор)?

ФЕНЕ, ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛ, КОЙТО МОЖЕ ДА ПОДГРЯВА СОНИ БОНАНЗА, Е САМИЯТ СОНИ БОНАНЗА.

Дай да се върнем на музиката. Наскоро анонсира, че „БЪДЕТЕ ГОТОВИ ЗА АЛБУМА НА СОНИ БОНАНЗА „СОНИ БОНАНЗА ПРЕДСТАВЯ: СОНИ БОНАНЗА – ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА СОНИ БОНАНЗА!“. СЪВСЕМ СКОРО ВЪВ ВАШИЯ ИНТЕРНЕТ БЕЗПЛАТНО“. Кога, какво, ще има ли концерт-премиера, където хората да могат да си купят ябълков сок, тулумбички или поне газирана вода?

КОНЦЕРТЪТ-ПРЕМИЕРА НА АЛБУМА НА СОНИ БОНАНЗА „СОНИ БОНАНЗА ПРЕДСТАВЯ: СОНИ БОНАНЗА – ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА СОНИ БОНАНЗА“ ЩЕ СЕ СЪСТОИ В СЪРЦАТА НА ФЕНОВЕТЕ.

Нещо специално за милиардите си почитатели да кажеш, Сони?

ФЕНЕ, ВСЯКО НЕЩО Е СПЕЦИАЛНО, СТИГА ДА Е СВЪРЗАНО СЪС СОНИ БОНАНЗА.

*Редакцията на Chronicle.bg е запазила в максимална степен оригиналния вид на интервюто на Нинко Кирилов с рапъра Сони Бонанза. 

 

 

6 януари, 2017 13:34
| от chronicle.bg

7 януари, 2017 15:27
| от chronicle.bg