Двудневна екскурзия до Златолист, Роженски манастир, Мелник, Рупите и Рилски манастир

2
315
Добави коментар
globlo

Дата: 11.02.2017 г.

Маршрут: София – Златолист – Роженски манастир – Мелник – Рупите – Рилски манастир – София

1 ден Отпътуване от София в 07:00 ч от площад „Александър Невски“. Посещение на с. Златолист. Посещение на църквата „Св. Георги“ построена през ХIХ век, където е прекарала по-голямата част от живота си пророчицата Преподобна Стойна. Свободно време.

Отпътуване за Роженски манастир. Посещение на манастира и църквата.

Следобед пристигане в Мелник и свободно време за обяд. Мелник – град музей, град история, най-малкото градче в България. Влизаш в града и сякаш попадаш в миналото – живописни къщички с керемидени покриви, тесни улички, каменни пътища и каруци, теглени от тъжни коне, извозващи бъчви с вино. Посещение на църквата Свети Антоний, наричана от местните хора още Свети Андон е единствената с подобно име черква в България, а и на Балканския полуостров. Посещвние на една от винарните в града-Кордопуловата къща. Вечеря по желание в механата на хотела. Нощувка.

2 ден Закуска. Посещение на Местността Рупите и храм-паметник Света Петка Българска. Разглеждане на комплекса с добре поддържан парк и къщичката, в която Ванга е прекарала последните си години и е приемала хората, нуждаещи се от напътствия и утеха. Около обяд посещение на Рилски манастир, едно от най-светите места за българите. През 1961 г. манастирът е обявен за Национален музей, през 1976 г. – за национален исторически резерват, а от 1983 г. е под егидата на ЮНЕСКО. В Рилския манастир се пазят ръкописи, старопечатни книги, документи от 14 век – 19 век, а в музея – много старинни предмети, като черковна утвар, жезли, икони, оръжия, монетна колекция и др. Рилският манастир е сред 100 национални туристически обекта на БТС. Преминаване по пътеката към гроба на Св. Иван Рилски. Свободно време. Връщане в София около 19 часа.

Цената включва: Транспорт с лицензиран туристически автобус 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Мелник или в околностите Екскурзоводско обслужване на Български език

Цената не включва: Входни такси за музеи Разходи от личен характер

Забележка: Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията – 40 туристи. Срок за информиране при недостигнат минимум – 2 дни преди датата на отпътуване.

При записване се внася 30% депозит. Доплащане 7 дни преди датата на отпътуване.