Facebook разработва технология за четене на мисли | Temaonline.bg

2
304
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ДИГИТАЛНА МИСТЕРИЯ
Facebook разработва технология за четене на мисли
Марк Зукърбърк още през 2015 каза, че „един ден ще можем да предаваме един на друг мисли с помощта на технологиите“.

12 Януари 2017 15:45
0

принтирай

|

текст

Социалната мрежа Facebook разработва технология, която да може да чете човешки мисли. Това съобщава онлайн изданието „Бизнес инсайдър“.Очевидно мечтата на Марк Зукърбърг да създаде технология, което може да чете мислите на хората и да ги принуждава да общуват чрез телепатия е все по-близо до реализация. 

Според медиите това ще става в специално създадения за това департамент на компанията, наречен Building 8, чиято цел е тъкмо създаване на „интерфейс за мозъчен компютър“.   

„Бизнес инсайдър“ посочва като доказателство за подобно твърдение публикувана наскоро обява за работа в социалната мрежа, която набира експерти, които разбират връзките между мозъка и компютъра, притежават магистърска степен в областта на невробиологията и могат да работят върху проекти в областта на „неинвазивните технологии за невровизуалицзация“.Изданието припомня и изказване на основателя на социалната мрежа Марк Зукърбърк от 2015 г., в което той говори за това, че „един ден ще можем да предаваме един на друг мисли с помощта на технологиите“.През август 2016 г. корпорацията „Facebook“ откри производствена лаборатория с името „Зона 404“, която се занимава с производството на прототипи и технологични нововъведения. Представител на компанията съобщи, че лабораторията се очаква скоро да започне да произвежда технологии, включително и за Building 8.