Полиране и избелване на зъби в домашни условия

3
473
Добави коментар
krepkozdr
krepkozdr

Избелване на зъби с кокосово масло

Бавно, но сигурно избелването на зъби с кокосово масло придобива все по-голяма популярност като установен натурален метод. Вероятно сте чували за жабуркането на кокосово масло за по-бели зъби? Е, дори първоначално да звучи странно и да създава неприятни асоциации, то определено е по-добрият метод за почистване и избелване от някои широко разпространени препарати, които освен всичко имат и странични ефекти. Дали обаче кокосовото масло наистина има положителен ефект и избелва зъбите по очакваният начин ? В настоящата статия ще обърнем сериозно внимание на ползите от избелването на зъбите в домашни условия с кокосово масло.

Полиране и избелване на зъби в домашни условия

Грижите за зъбите в домашни условия включват ежедневно миене и старателно почистване с клечки или конец. В зависимост от това колко те са пожълтели, избелването може да промени цвета от няколко тона по-бяло до абсолютно бели зъби. Въпреки, че в Интернет можете да намерите буквално стотици домашни рецепти за избелване, ние бихме препоръчали процеса да се координира с медик, който да може да дава адекватни съвети, където и когато е необходимо.

Какво точно е действието на кокосовото масло ? Наистина ли има ползотворен ефект или всичко е мит ?

Жабуркането на кокосово масло е най-предпочитаният метод от всички възможни. Той е бил използван от древните индианци като ефикасен начин за поддържане на устна хигиена векове наред. Последните десетилетия тази практика привлича вниманието на все повече хора по света, според които, жабуркането на кокосово масло не само почиства и полира зъбите, но оказва и ползотворен ефект върху кожата.

Избелване на зъби с кокосово масло

Как точно да го правите ? – специалистите препоръчват жабуркането на малко количество кокосово масло сутрин рано. Ефекта е чисти зъби и устна кухина. В по-голямата си част изследванията, направени по темата, показват положителен ефект върху зъбите.

Наистина ли кокосовото масло избелва зъбите ?

Според авторитетно издание, ползите от този тип избелване далеч не са научно доказани. Спорен автора, хигиената на устната кухина и зъбите трябва да се поддържа чрез методи създадени след внимателно научно изследване.

На какво точно се дължи избелването посредством този метод ?

Детайлен анализ на твърдението доказва всъщност, че кокосовото масло не избелва зъбите, а посредством лауриновата киселина, която има в състава си, помага за по-успешното премахване на зъбната плака, която пък от своя страна е основна причина за пожълтяването на зъбите. Лауриновата киселина има доказан противовъзпалителен ефект и антимикробни свойства, благодарение на които вие премахвате не само плаката, но и бактериите полепнали по зъбите и венците. Освен това, тя има и ползотворен ефект върху по-свежия дъх.

Научен експеримент направен сред 60 души между 16 и 18 години показва, че жабуркането на кокосово масло за период от 30 дена понижава нивата на зъбна плака между 25 и 30%.

Какво е зъбна плака и защо тя е толкова вредна за зъбите ?

Има голям брой бактерии, които живеят и се развиват в устната кухина. Голяма част от тях са отговорни за проблеми, които имате. Това се отнася както за проблемите със зъбите и промяната на техния цвят, така и за проблемите по лигавицата като афти и различни ранички. Колониите от бактерии полепнали по зъбите и венците образуват зъбната плака. Неконтролираното образуване на плака води до лош дъх, възпаления на венците и не на последно място проблеми със зъбите. Ползотворният ефект от жабуркането на кокосово масло се състои в по-успешното премахване на тази плака, а не точно в избелването на зъбите.

Полезно или вредно е кокосовото масло ?

Отговорът на този въпрос е положителен. Кокосовото масло е натурален продукт, който успешно премахва зъбната плака и осигурява свеж дъх. За разлика от другите домашни методи, този няма странични ефекти и може да се прилага дори при чувствителни зъби. Освен това, сравнен с всички останали методи, този е много по-приятен и дори евтин.

Ползи от избелването с кокосово масло То не съдържа вредни химикали Не се пени в устата Има по-приятен вкус в сравнение с методи предлагащи жабуркането на други масла Ефективен е срещу бактериите в устата Лесен за употреба в домашни условия Леснодостъпен и евтин в сравнение с други масла Намалява възпаленията и кървенето на венците Премахва сухотата в гърлото и лекува напукани устни Премахва лошия дъх Как точно да започнете избелването ?

Започнете с една чаена лъжичка кокосово масло. Поставете го в устата и изчакайте да се втечни. Процеса може да отнеме 5 до 10 мин. Движете маслото така, че да покриете всички места в устната кухина. По време на процедурата можете и да не жабурите. Изплюйте след като се убедите, че зъбите и венците са покрити с кокосовото масло. Изплакнете устата с топла вода и четка за зъби. Процедурата може да се повтаря както всеки ден, така и няколко пъти седмично. Имайте предвид, че кокосовото масло може да запуши мивката ви, така че препоръчваме да го изплювате в тоалетната, където тръбите са по-широки.

Мед и лимони за болно гърло