Как да се справим с високото кръвно налягане (част 1)

2
345
Добави коментар
dolarchoto
dolarchoto

Високото кръвно налягане е опасно състояние, което може да увреди сърцето на всеки човек. Това състояние засяга един на всеки трима души в САЩ и 1 милиард души по света. Високото кръвно увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт. Но има и добри новини. Съществуват естествени начини, които помагат да намалите кръвното си налягане, дори и без прием на медикаменти (например с подходящи хранителни рецепти). Ето и най-популярните методи за регулиране на високото кръвно налягане :

Разходка и редовни упражнения. Една разходка пеша само за 30 минути на ден може да помогне за понижаване на кръвното си налягане. Ако имате възможност да правите и физически упражнения поне 3 пъти седмично за половина час – тогава със сигурност ще намалите високото си кръвно.

Намалете солта. Солта е една от най-вредните съставки, особено за хора с високо кръвно. Всички знаем, че подсолените храни са по-вкусни, но е препоръчително да се намали до минимум приема на готварска сол, като доста хора заменят стандартната сол с хималайска такава.

Намалете приема на алкохол. Много доктори съветват хората да приемат по 50 грама червено вино или уиски вечер за регулиране на кръвното. Всичко отгоре като количество обаче повишава чувствително кръвното налягане. Много от нас, българите, имаме навика да си пийваме вечер, което с течение на времето повлиява отрицателно върху кръвното налягане.

Яжте повече храни, богати на протеин. Приемайте храни, които съдържат чист протеин, например: домати, картофи, риба, банани, авокадо, ядки.

Намалете стреса. В забързаното ни ежедневие на 21-век повечето хора са подложени на стрес. Стресовите състояния са основен проблем за днешното поколение и причиняват проблеми с кръвното налягане. Ако успеете да контролирате стреса и да не му се поддавате, това ще е отличен естествен начин да се справите с високото кръвно налягане.

Отслабнете. Доста често излишните килограми са предпоставка за високо кръвно. Отслабването и въвеждането на тегло, препоръчително за ръста ви е отличен начин да намалите кръвното и да се предпазите от редица други заболявания.