Как да се чувствате удобно, когато носите обувки с токчета и да изглеждате, като истинска дама

1
416
Добави коментар
slavchev
slavchev

Много мъже биха казали, че няма нищо по-забавно от жена с високи токчета, която не е в състояние да ходи с тях. Обаче толкова е примамливо купуването на такива обувки и това да се чувствате като топ модел!

За да ви помогнем да се чувствате комфортно и уверено в любимите си обувки, ние бихме искали да ви насочим вниманието към тези съвети от WikiHow.

1. Правете малки крачки

 

За да изглеждат елегантни, трябва да правите малки и бавни крачки, без огъване на коленете, повече от обичайното. Ако правите големи стъпки, както обикновено правите в ежедневието, вашата походка ще изглежда неестествено.

2. Стъпка от петата до петите

За да направите крачка, изглеждаща естествено, първо трябва да се поставят петите на земята и след това плавно пръстите на краката.

3. Дръжте гърба си изправен

Една красива жена не може да бъде такава, без да има правилната стойка. Дръжте изправени рамене и брадичката си. По този начин, коремните мускули ще затегнат, стомахът ви ще се изглади и ще изглеждате по-слаби.

4. Разходка по права линия

За да ходите като модел, представете си една права линия пред вас и я следвайте строго. Поставяйте краката си точно един пред друг. Това ще отнеме малко време и практика, но си струва – след това вие със сигурност ще привлечете вниманието към себе си.

5. Подгответе се у дома

Ако има грандиозно събитие (сватба, например), трябва да направите няколко неща, преди да сте сигурни, че изглеждате перфектно:
Разхождайте се с тях, за да направите вашата вечер повече от мечта. Също така, трябва да се надраскат подметките на обувките малко, за да станат по-малко хлъзгави;
Носете обувките докато се почувствате удобно в тях. Чисто нови обувки + цялата вечер ходене = изтезания. Има няколко начина да направите обувките си по-меки, като например поставяне на вълнени чорапи и носенето на обувки за десет минути;

Научете се да се ходите по стълбите;

Използвайте удобни стелки и облицовки.  Отделете повече време и пари за аксесоари. По този начин, вие ще запазите вашите обувки и краката невредими.

6. Научете се да стоите изправени на високи токчета

Не всичко е ходене – трябва да бъдете в състояние също и да се изправяте красиво. Първо, мястото на петата на единия крак е до средата на другия под ъгъл. Тогава разположете теглото си на задния крак, и когато се уморите, преместете тежестта върху другия.

7. Дайте си почивка на краката.

Ако искате да носите високи токчета по цял ден и имате болки в краката, давайте си почивка от време на време. Не сваляйте обувките си, макар че – краката са ви уморени и надути и пускането на петите отново може да бъде по-болезнено предизвикателство.

8. Не носете високи токчета твърде често

Постоянното носене на високи токчета може да доведе до увреждане на здравето ви.

9. Изберете подходящите обувки

Ако сте носили маратонки през целия си живот, не бързайте да купувате 8-сантиметрови токчета веднага. Започнете с нещо по-неутрално – 4 или 6 см е достатъчно. Можете също да опитате с обувки, които имат каишки около глезена – те са по-удобни, защото краката ви се изплъзват по-малко в тях и е по-лесно да запазите равновесие.

10. Избор на правилния размер

Нищо няма да ви помогне, ако обувките ви стягат и не са вашия размер. Ако трябва да избирате между малко големи или малко стегнати, изберете първото, защото можете да ги носите с подплата,  няма какво да направите ако ви стягат, освен да съжалявате, че сте си ги купили.

Свързани