Евгени Будинов: Деян Донков хвана жартиера на булката ми!

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

 Нашумелият актьор Евгени Будинов е “продукт” на проф. Стефан Данаилов. Той е любимец на публиката от много спектакли в репертоара на Малък градски театър „Зад канала”, както и в Народния. Евгени изигра и симпатичния срамежливец Кирчо – научен сътрудник от БАН и виден охлювъд в „Етажна собственост”. В комедийния сериал щастието му се усмихна по сценарий още миналия сезон и той се влюби в Теменуга. На екран двамата създадоха семейство и заживяха с детето на Нушка. Ето че сценарият се оказа добра поличба и щастливите събития се повториха и в личния живот на актьора, който се ожени за модната дизайнерка Мариела. Ексклузивни подробности от събитието Евгени Будинов предпочете да разкаже първо за „ШОУ”.

– Честито Евгени, най-после и ти се „бракува”! Щастлив ли си?
– Да много, ама мнооого! Абе, страхотно е да си женен! Много хора ми го казваха, но не вярвах, докато не се случи.

– Защо се ожени – от много любов или и защото през есента чакате бебе?
– И заради двете. И защото със съпругата ми вярваме в по-консервативни неща като моногамията и семейството. Друго е детето да живее в нормално семейство. За някои може да е тъпо и старомодно, но за нас тези неща са мегаважни.

– Представи на аудиторията твоята булка и бъдеща майка на детето ти – знаем, че се казва Мариела и е моден дизайнер?
– Да. Мариела прие фамилията ми и това ме прави много горд и щастлив.

Много жени мечтаят за това, но само тя е моята избраница!

– Ти имаше дългогодишна приятелка на име Красимира, която се занимава с ПР – бяхте ли се разделили по това време с нея или Мариела стана причина за вашата раздяла?
– Бяхме се разделили с Красимира от месеци, когато започна връзката ми с Мариела, но с бившата ми още сме приятели. Тя е страхотен човек, но това е в миналото.

– Кога разбра, че Мариела е жената на твоя живот?
– Уникално красива е, има страхотно чувство за хумор, допълваме се… Имаме кармична връзка с нея, мислим в една посока, химията между нас е уникална, готви като богиня, а и ако можеш да обясниш защо толкова много обичаш някой, то това не е любов. Да не забравяме и страстта – тя винаги е била много важна за мен – и в личния живот, и в работата ми.

– Когато си разбрал, че тя е бременна, си й предложил брак. Предполагам, че си й подарил пръстен, както си му е редът. Какво точно й каза, тя проля ли сълзи от радост?
– Да, беше невероятно романтично, случи се в любимия ни ресторант в Банкя, той е на едни близки приятели. Бях запазил едната зала само за нас и, както си вечеряхме, по предварително даден от мен сигнал осветлението се приглуши. Влезе цигулар и аз класически

паднах на колене

и й подарих годежен пръстен, а тя се разплака и каза „Да!”. Оттогава сме най щастливите хора на света!

– Кога и къде се състоя сватбеното събитие – разбрах, че поканата за гостите ви е била много романтична, като афиш на Ромео и Жулиета?
– Да, поканата беше впечатляваща, като старинен плакат за представление на Ромео и Жулиета, само че със щастлив край. Всички поканени бяха много впечатлени, подписахме в съвета в Банкя, откъдето съм родом. Църковният брак беше в църквата „Св. Св. Кирик и Юлита” – това е църквата, в която съм кръстен. А сватбеното ни тържество беше много гъзарско и изпълнено с атмосфера в ресторант пак в Банкя – с басейни, страхотно меню, много танци… И цялата тази любов от всички тези близки хора, беше страхотно, незабравимо!…

– Трябват ли много средства за да спретнеш една хубава сватба в днешно време? Направи ли сметка колко пари си похарчил и дали те са по джоба на един редови актьор като теб? Раоднините помогнаха ли?
– Да, всички много ни помогнаха – и родителите ни, и кумовете, и приятелите. Щом става дума за любов, парите са без значение. Щом младите се обичат – да се вземат, а хората които ни обичат, помогнаха мнoгo…

– Кои твои приятели актьори присъстваха на щастливото събитие – ти беше поканил Сашо Морфов, Рени Врангова, Христо Мутафчиев, близнаците Деян и Дарин Ангелови… Други?
– От тези колеги само Сашо Морфов не беше, защото имаше работа в чужбина. Другите бяха, заедно със Сашо Кадиев и гаджето му Танчето. Бяха и Захари Бахаров и жена му Диана, Деян Донков, който хвана жартиера на булката! Христо Мутафчиев много се забавлява. Танцувахме, пяхме „Белият кон” на „Хъшовете” в наша чест. Беше незабравимо, стана страхотен купон!

– Беше ли поканил на сватбата ви и Даниела Мирчева – последната спътница в живота на твоя колега и приятел Чочо Попйорданов – тя какво ви пожела?
– Пожела ни да се обичаме. Надявам се да продължим приятелството си с нея

и децата ни да играят заедно

– Имаше ли при вас това традиционно обикаляне по масите с наздравици и закичване на цветя на реверите на гостите, с цел събиране на пари и подаръци за едно успешно начало на съвместния ви живот?
– Да, имаше – решихме да направим нещата, както е по българските традиции, ние сме консервативни и държим на тези неща.

– Сподели какви по-точно бяха някои от подаръците, които получихте – например тези, които са по-нестандартни, любопитни, смешни или пък имат специално значение за семейството ви? Какво ти поднесоха като дар например Деян Донков и Радина Кърджилова?
– Парички.

– Твоят „Мастер” от НАТФИЗ – проф. Стефан Данаилов, успя ли да уважи празника ви и игра ли хоро на сватбата?
– Не, за съжаление не успя да дойде – както знаете, той е много зает. Мнoгo го обичам, той е един от най-добрите хора, които познавам, надявам се един ден да имам възможност да го запозная с Мариела и да ни даде и той благословията си! (смях – б. а.)

– Кога е терминът на булката? Трепериш ли отсега как ще мина раждането, имаш ли намерение да присъстваш, защото в днешно време това е модерно?
– Не, не смятам да присъствам. Може да ви учудя, но и в това съм консервативен.

– През лятото освен че се ожени, ти успя да се снимаш и в една от главните роли на втората част на „Корпус за бързо реагиране”. Там играеш непоправим сваляч и имаш секссвалка с Черната Златка!…
– Да, имам и секссцена със Златка! Въпреки че не е дипломирана актриса, тя се справя много по-добре от много колежки. Мнoгo е талантлива. И е страхотен пич!

– Сдобрихте ли се с Васко Мавриков, покани ли го на сватбата?
– Сдобрихме се. Ние сме много добри приятели от 20 години! Карали сме се така десетки или стотици пъти, както всички добри приятели.

– Оказа се, че през есенния полусезон няма да се излъчва „Етажна собственост” – знаеш ли дали причината е защото на негово място ще се излъчва „Пълна лудница”? Краси Ванков какво ви е обявил?
– Имам договор за конфиденциалност. И на този въпрос за съжаление не мога да ти отговоря.

Едно интервю на Светлана Терзиева – СЕСИЛ