Как да почистите четките си за грим правилно?

2
189
Добави коментар
svetla58
svetla58

Как да почистите четките за грим по правилния начин може да изглежда очевидно, но е малко по-сложно от това просто да  ги измиете, изплакнете и повторите. Да, може да е малко неприятно, но редовното миене на четките е от огромно значение. Имайки предвид, че те са съществена част от вашата грим рутина .

Натрупването на мръсотия, мазнини и грим може да отежни космите на четките, което ги прави по-трудни за работа – което може да означава ивица фон дьо тен и петна от руж. Мръсните четки също могат да навредят на кожата ви. „Знаем, че четките за грим “отглеждат” бактерии и гъбички“, казват дерматолозите.

За да ви помогнем да избегнете каквито и да било проблеми с кожата, ще ви споделим едни от най-добрите съвети за поддържане на четките чисти. Прочетете, за да отговорите на всичките си въпроси, включително колко често да миете четките, как да го направите и най-добрите почистващи препарати за работата.

Колко често да почиствате четки за грим
Чистите четки са от съществено значение и именно заради това в най-идеалния случай трябва да дезинфекцирате четките си след всяка употреба с течен почистващ препарат. Но разбира се, това не е точно реалистично и затова веднъж седмично дълбоко почистване също ще бъде добре.

Какво да използвате за почистване на четки за грим
Имате няколко възможности, когато става въпрос за това какво да използвате за измиване на четките си. Гримьорите предпочитат да използват течен препарат за почистване на четки като Cinema Secrets например. Подобни препарати успяват да проникнат в косъмчетата и наистина разграждат грима. Едно от най-важните условия за почистването на четките е да има 70% алкохол в препарата, който използвате. Така успявате да премахнете неща като водоустойчива спирала, която е препятствие дори за най-добрите почистващи препарати. Това е и най-доброто дезинфектантно и почистващо средство, което наистина дезинфекцира четките ви.

Но не е нужно да купувате отделен сапун за четките си, ако предпочитате да не го правите – шампоанът, който виси във вашия душ, вероятно ще свърши работа. Просто се уверете, че е без сулфати. 

Най-добрият начин за почистване на четки за грим
Сега, когато започнете да отделяте време поне на две седмици, за да си почистите четките, изпълнете стъпките по-долу, за да свършите работата качествено.

1. Напълнете чаша с топла вода и няколко капки препарат, течен сапун или шампоан.

2. Завъртете четката си в чашата и внимателно я натиснете към дъното, за да премахнете грима. Ако използвате сапун, внимателно разтрийте четката си под течаща вода и премахнете грима с пръсти.

3. Изплакнете внимателно с хладка вода, докато не сте сигурни, че няма остатъци отгрим, когато я прокарате по ръката си.

4. Върнете косъмчетата обратно в обичайната им форма и поставете четката да изсъхне. 

 

Тагове
грижа за кожата, грим, грим четки, гримиране, здрава кожа, как да почистимм четките, козметика, четки за грим, четки за лице, чиста кожа, чисти грим четки, чисти четки