A.Salotti – италиански дивани с модерен дизайн

1
336
Добави коментар
NorthStyle
NorthStyle

Публикувано на 18.01.2017 |

 

A.Salotti е основана през далечната 1956 година  от Ferri Rocco. Той е пионер в производството и търговията с дивани. Към днешна дата компанията е една от водещите в мебелната индустрия на Италия. Продуктите, които произвежда са изцяло ръчна изработка, подложени са на строг контрол за качество, за да достигат до клиента мебели с уникален и стилен дизайн. Традиционно за изработката на диваните e  използването на висококачествени кожи и текстил. Именно това е запазената марка на компанията A.Salotti. Красивата мека мебел, която компанията грижливо, с внимание към всеки детайл произвежда, я представя в мебелния свят като прецизен и стриктен изпълнител. Ръчно изработените шевове, луксозните материи са характерни за марката Antonio Ferri, която е насочена към клиенти, които обичат да получават уникални продукти, отличаващи се със своята визия от масовото производство на мебели. Важна част от екипа на компанията е архитектът Danilo Bonfanti, който се заминава с най-новия проект на A.Salotti – проектиране на новия мебелен салон в Милано през 2016 година, предназначен на марката Antonio Ferri. Сред иновациите в дизайна на меката мебел е системата „Philipp“.

Колекциите на A.Salotti са класифицирани в две категории: Exclusive i Modern. Всяка една от тях включва различни модели стилни дивани, кресла, лежанки, фотьойли и столове. Разнообразните модели са подчинени на различни интериорни стилове, с присъщите за тях особености. Италианските дивани на A.Salotti са двойни или тройни, ъглови гарнитури, с електрически реклайнери, с подвижни подлакътници, с метални основи. Повечето модели се предлагат заедно с декоративен текстил – въглавници от ново поколение, изработени от най-висококачествените материали. Пълнежът им също отговаря на високите изисквания за качество, което марката предлага. Всеки един диван е изключително деликатен на допир и осигурява максимално удобство и комфорт при сядане.

 

Дизайнът на всяка една мека мебел е крайно изчистен и семпъл. Това се дължи на прави линии, които почти всяка мебел притежава. Те подреждат оптически пространството, по начин, който е приятен и хармоничен за погледа. Атрактивни са моделите дивани с комбинация от кожа и текстил или съчетаване на два цвята. Преобладават предимно пастелните багри – бежово, бяло, сиво и други. Професионалният архитект Danilo Bonfanti обединява таланта си с производителя на италиански мебели A.Salotti, за да създадат перфектните творения.