Mercedes разработва електрически автомобил

1
312
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

Автомобилният производител Mercedes-Benz разработва електрически автомобил, който се очаква да се появи на пазара през 2019 г., съобщава изданието Auto Express. Моделът ЕQA без съмнение е най-важният проект, който трябва да постави началото на цяла нова гама с означение EQ, пише automedia.

„Ще видим тези букви във всеки сегмент, от компактните коли до големите SUV“, потвърди по време на автосалона в Детройт Йенс Таймер, вицепрезидентът по маркетинга на компанията.

Още преди година от компанията обявиха, че разработват десет нови електромобила, като се очаква те да са готови до 2025 г.

Електромобилите ще стъпят върху изцяло нова гъвкава платформа, която позволява да се монтира мотор във всяка ос. В компактните модели обаче моторът ще е само един, с цел да се удължи пробегът и да се намали цената. При EQA пробегът с едно зареждане ще е около 500 км.

Mercedes-Benz подготвя сериозна офанзива в компактните сегменти в следващите три години, пише още изданието. Към вече съществуващите А-класа, В-класа, CLA и GLA компанията ще два още три модела. Автомобилният производител работи по седан версия на А-класата и по изцяло нов кросоувър, който ще носи означението GLB.

Фокусът върху компактните модели не е изненада, защото Mercedes записа огромен ръст в тези сегменти и продаде над 2 млн. малки коли за последните пет години – при това на клиенти, нови за марката.