Микропрасе – новият хит за домашен любимец

9
Добави коментар
lsetian
lsetian

Прасенца с големина на чаша са истински хит във Великобритания, съобщи telegraph.co.uk.

Екземплярът на прасета джуджета струват около 700 паунда, а при раждането те са големи колкото чаша за чай и с тегло близо 250 грама. Когато пораснат вече са големи между 35 и 40 см и тежат 18 кг.

„Микропрасетата станаха неочакван хит, защото са много сладки домашни любимци и нямат претенции за поддръжката им. Интересното е, че са изненадващо чисти“, казва собственичката на фермата и магазина за домашни любимци 42-годишната Джейн Крофт.

„Не трябва да ги водите на дълги разходки, много рядко имат здравословни проблеми. Живеят около 18 г.“ уточнява още тя. Според нея прасетата са на четвърто място по интелигентност, след човека, маймуната и делфина.

„Освен това са идеални за хората, които имат алергия, защото имат почти еднаква кожа като нашата и нямат косми“, подчертава Джейн. Магазинът й всеки ден получава по 40 обаждания на заинтересовани купувачи. Таблоидите в Кралството пишат, че едно такова прасенце си е купил и известният от Хари Потър актьор Рупърт Гринт, който в поредицата играе ролята на Рона.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти