Екскурзия за Карнавала в Ксанти, с две нощувки в Кавала, хотел Esperia ***, посещение на остров Тасос и пещерата Алистрати

1
312
Добави коментар
globlo

1 ден Отпътуване от Пловдив 6:00, от София 8:00 посока Кулата – Серес – пещерата Алистрати – Драма – Кавала.  Пристигане при пещерата Алистрати около обяд. (Пещерата е един от най – значимите природни обекти на Гърция – отличава се с уникална по рода си екосистема с изключителна рядкост, множество запазени пещерни образувания. Функционира като обект за посещение от 1998г.). Свободно време за почивка и разходка. Следобяд отпътуване към Кавала за настаняване в хотела. Свободно време за вечеря, ще можете да се насладите на нощна Кавала и да вкусите от многобройните рибни дарове предлагани по крайбрежните традиционни таверни. Нощувка. Забележка – пещерата Алистрати се посещава само при подходящи метеорологични условия.

 

2 ден –  Кавала  Закуска. 9:00 ч. – пешеходна разходка в Кавала: църквата „Св. Богородица“, пристанището, родната къща на Мехмед Али Паша, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век; Аквaдуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия (Богородица) днес символ на града, с великолепна панорама към морето и околностите на Кавала, като на длан. Свободно време. По желание на групата, срещу доплащане, организираме разходка до остров Тасос – програма на екскурзията – тръгваме от Кавала посока Керамоти, качване на ферибот за Тасос. Разглеждане на столицата Лименас – древната агора, археологическия музей. Свободно време за обяд, кафе и разходка. Връщане обратно с ферибот към пристанището на Керамоти. Отпътуване за Кавала. Свободно време. По желание вечерта – посещение на таверна за вечеря с жива музика – доплащане 25 евро при мин. желаещи 25 души. 

 

3 ден – Кавала – Ксанти – София – Пловдив След закуска в 09:00 ч. отпътуване за Ксанти. Градът е известен с ежегодния фестивал на маските, който се провежда от 1966г. и продължителността му е две седмици, в които се провеждат различни културни мероприятия- концерти, филмови и театрални премиери и др. Кулминацията на карнавала е шествието в последния ден /неделя преди началото на Великденските пости/, когато по централните улици преминават маскираните участници под звуците на музика, а на края шествието приключва с ритуалното изгаряне на образа на Тзарос-спазване на стара традиция, тъй като се вярва, че така хората се предпазват от болести. Участие в Карнавалното шествие. След обяд отпътуване обратно за България. Пристигане в София, Пловдив  късно вечерта.   

Дата / Цена Цена на възрастен в двойка стая Цена за самостоятелна стая Цена за трети възрастен в стая 24.02.2017 185 лева 255 лева 169 лева Полезна Информация Само на 350 км югоизточно от София в Северна Гърция се намира Кавала. Градчето е разположено по брега на Егейско море в полите на невисоки хълмове, някои от които се спускат почти до самия бряг. То привлича туристи с изумрудените си морски води, обилна растителност и поносими летни горещини. Тесните калдъръмени улички на старата му част са особено красиви с къщите в ярко розово, жълто и синьо. Други сгради се издигат като ослепително бели кораби – с обширни тераси, по които децата карат колело. Кокетните балкончета са окичени с цветя, а дървените капаци на прозорците придават на улиците старинен дух.Кавала има 100 000 жители, но през лятото броят им се утроява. Градът е създаден през VІІІ-VІІ в. пр.н.е. и тогава се е наричал Неаполи. По-късно се прекръства на Христуполи (град на Христос) в чест на апостол Павел. За него легендата разказва, че покръстил първата християнка – Лада, в местността Филипи, на 17 км северозападно от града. Там и до днес могат да се видят останки от старо римско селище.Сред забележителностите на Кавала са крепостните стени, византийските останки и аквадуктът – мост от римско време. Основният поминък на тукашните хора си остава риболовът. Светлините на отпътуващите вечер лодки са истинска атракция за гостите на курорта. Остров Тасос е гръцки остров в северната част на Егейско Море, близо до брега на Източна Македония и Западна Тракия. Главен и най – голям град е Тасос, често наричан Лименас. Второто по големина селище е Лименария. Най – висок връх Ипсари с височина 1203 метра надморска височина, дължина на обиколката на острова около 104 километра. Легендата свързва името на острова с красивата Европа, отвлечена от Зевс и внука за цар Агинор, Тасос, който наред със синовете му, тръгват да я търсят, но попаднал на красивия остров с богати земи и прекрасен климат.

Информация за хотела : Хотелът се казва Есперия – http://www.esperiakavala.gr/ , намира се в самия център на града, в близост до пристанището, известен със своето гостоприемство и дългогодишен опит в сферата на обслужването, гарантира комфортен престой. 24 часа обслужване, безплатен Wi – Fi, богата закуска.   МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ: 40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата  на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 15 дни преди датата  на  отпътуване. Туроператорът има сключена застраховка по чл. 42 от ЗТ със Туроператорът има сключена застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗК Групама Застраховане ЕАД от 09.07.2016 до 08.07.2017.  Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! 

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт! Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите! •   Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи •   Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди пътуването. •   Начин на плащате: депозит 30% от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване •  Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За лица под 18 години, ако не пътуват с двама родители, a само с единия или с друг придружител се представя нотариално заверена декларация. Лицето пътува задължително с паспорт. Копие от декларацията се представя пред ГКПП. •   За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания  

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:  •   транспорт с комфортен туристически автобус 3*** кат.(климатик, видео система,) •   2 нощувки със закуски в хотел Есперия 3 * в центъра на  Кавала •   посещение на пещерата Алистрати •   пешеходна разходка в Ксанти – участие в карнавалното шествие •   пешеходна разходка в Кавала •   медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 64.99 години •   екскурзоводско обслужване от представител на агенцията Отстъпка за дете до 12 години настанено с двама възрастни 40 лева   

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:  •   входна такса за пещерата Алистрати – 8евро. •   доплащане за качване от Пловдив – 20 лв. •   входна такса за крепостта в Кавала – 2 евро или други музеи, които ще посетите самостоятелно. •   По желание доплащане за гръцка вечер с жива музика в таверна – 25 евро. •   Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години – 6 лева. * Екскурзия до Остров Тасос – столицата Лименас с включен билет за форибот в двете посоки 18 евро •   Разходи от личен характер.