10 най- добри места в Лисабон, които задължително трябва да посетите докато сте на почивка в Португалия

38
527
Добави коментар
DSTours
DSTours

10 най – добри места в Лисабон

 

Лисабон- още една от европейските столици с впечатляваща архитектура, стара история, богата култура и много зелени кътчета. Ако решите да отидете на почивка или екскурзия в Португалия, това е мястото! Португалия е наричана „Краят на Европа“ и не само заради географското си местоположение, а и заради цялостната й атмосфера- обликът й е вдъхновен по- скоро от задокеанските й колонии, от колкото от европейските съседи. 

В следващите няколко реда ще Ви запознаем с малка част от многобройните забележителности на Лисабон, подредени в нашите топ 10:

 

№10 Арената за борба с бикове Кампо Пекуено- бикоборството е изкуство за местните, превърнало се във важна част от културното им богатство.

№9 Ботаническата градина на Университета в Лисабон: ще откриете разнообразие на растителни видове от цял свят, много тропични и екзотични представители на различни държави. Вдъхновяващата сила на природата ще направи почивката Ви в Португалия още по- пълноценна.

№8 Музеят на Азулежу- намира се в някогашният Манастир на Божията майка. Азулежу са изрисуваните керамични плочки в Португалия, които са уникални и типични за местната архитектура. В Лисабон те могат да се видят навсякъде- по фасадите на сгради, църкви, в метрото и по площадите.

№7 Площад Маркиз дьо Помбал и площад Терейро до Пако (най- големият открит площад в Европа): величествена архитектура и мащабност, красиви бутици, хотели и ресторанти. Търговският център на португалската столица се простира от площад Росиу до Площадът на търговията, „затворен“ зад Триумфалната арка и статуята на Хосе I.

№6 Паркът на нациите, построен за изложението Експо’98. Няма как да пропуснете Португалския павильон, Кулата Васко да Гама, Павильонът на знанието с най- различни музейни и изложбени експозиции.

№5 Океанариума, който е втори по големина в света. В централната му част има огромен аквариум с около 25 000 вида морски растения и животни. Намира се също в Паркът на нациите.

№4 Алфама: най- старият и живописен квартал на Лисабон, от където са и Лисабонската катедрала (Santa Maria Maior de Lisboa or Sé de Lisboa); Замъка на св. Георги, издигащ се от най- високия хълм; Терасата Largo das Portas do sol, от където може да се полюбувате на красивите гледки към града и реката. По време на почивката си в Португалия не пропускайте и музеите на декоративните изкуства и Фадо музиката- уникално културно богатство на страната.

№3 Двaта моста над река Тежу- символите на града. Най- известен е мостът „25- ти април”, свързващ Лисабон с област Алмада. Мостът „Васко да Гама” е най- дългият мост в Европа- 16 км. По който и от двата да минете, ще останете очаровани от спиращите дъха гледки, свободата и простора, които се откриват пред Вас.

№2 Квартал Белем със всичките си забележителности: Кулата Белем- символ на Лисабон, един от защитените обекти на ЮНЕСКО, „Паласио де Белем“- президентската резиденция, Йеронимският манастир, където се намират Музеят на корабоплаването и Националният археологически музей.

№1 Паметникът на откривателите, също в Белем- отправна точка на почти всички Велики Географски открития, построен е в чест на мореплавателите, открили „нови“ светове през XV и XVI век. Величественият монумент е във формата на кораб с платна, а на борда му се открояват фигурите на личности като Педру Алвареш Кабрал (откривателя на Бразилия), Васко да Гама, Фернандо Магелан и др.

 

Списъкът на забележителностите на Лисабон естествено е много по- дълъг, а това са само част от местата, които не са за изпускане. Останалите, оставяме на Вас да откриете сами.

 

 Ако и Вие искате да посетите и разгледате забележителностите на Лисабон, свържете се с Ди Ес Турс! С радост ще организираме Вашата незабравима почивка в Португалия! Спомени от нашето пътуване до Португалия ще намерите тук:

Екскурзия до Португалия с полет от София – вижте тук:

 

 

 

Полезни връзки:

Екскурзии и почивки | Екзотика  | Самолетни билети | Чартъри от Варна  | Хотели | Туристически услуги