Президентът Радев пристигна на работно посещение в Брюксел

1
304
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев пристигна на двудневно работно посещение в Брюксел. Визитата в белгийската столица е първото задгранично пътуване на държавния глава след встъпването му в длъжност по-рано този месец, пише btvnovinite.bg.

Президентът Радев ще има срещи днес с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Утре държавният глава ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, а по-късно ще посети офисите на българската делегация в централата алианса и ще се срещне с нейните членове. В рамките на визитата президентът Радев ще посети Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа /SHAPE/ в град Монс.

Във водената от президента Румен Радев делегация са служебният вицепремиер по вътрешен ред и сигурност и служебен министър на отбраната Стефан Янев, служебният вицепремиер по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018 Деница Златева и служебният министър на външните работи Ради Найденов.

Президентът пътува с военнотранспортния самолет „Спартан“, съобщиха в „Туитър“ от прессекретариата на държавния глава.