Двудневна екскурзия до Перперикон, Татул, Златоград, Широка Лъка и Перущица

1
437
Добави коментар
ili_25
ili_25

Вариант 1: Отпътуване от София – пл. „Александър Невски“ – 07:30 ч. Вариант 2: Отпътуване от Пловдив – бензиностанция OMV /до хотел „Санкт Петербург“/ – 10:00 ч. 

1 Ден 
Отпътуване в 7:30 ч. от площад “Александър Невски“, в 10:00 ч. от Пловдив. 
Останки от старо селище, гробове, дворец, крепостни стени, храм, светилище – всичко е започнало преди 5000 години. Вие няма да видите просто руини на населено място – без всяко съмнение Перперикон е много повече – специално място – свещена скала за поклонници на Орфей, Дионис, Христос, мюсюлмани. Всички са вярвали в магическата енергия на това място, което все още крие много загадки. Татул е скала, където ще видите останки от древно светилище, както и от средновековна крепост. Без съмнение тук се наблюдава пълна приемственост между езическите култове и християнската религия. Нощувка в 3-звездвен хотел в Златоград/Кърджали. 

2 Ден 
Златоград – най-южният български град– е място с вековна история, в което можете да се докоснете до традициите на различните култури, населявали българските земи. В самия град можете да се разходите из комплекса от възрожденски къщи, да разгледате етнографския музей, да посетите автентичните занаятчийски работилници и да пийнете приготвено на пясък турско кафе в малкото кафене. Село Широка лъка е архитектурен резерват. Популярно е с местното училище за фолклорни изкуства и единствения паметник на гайдаря. Широка лъка е и родно място на двама знаменити българи – капитан Петко Войвода и екзарх Стефан. Перущица е малък град познат най-вече с трагичната си съдба по време на Априлското въстание. За тези мигове, както и за развитието на града през Възраждането, ще Ви припомни скромната експозиция в местния исторически музей.

Пристигане в Пловдив около 19:00 ч., в София – 20:30 ч. 

Транспорт с лицензиран туристически автобус 
Екскурзоводско обслужване на български език 
Една нощувка със закуска в хотел 2* в Златоград или Кърджали 

Входни такси за музеите 
Обяд, кафе и други напитки не са включени и се заплащат допълнително. 
 

Плащане:
При записване се внася 30% депозит. Доплащането до размера на пълната сума се извършва най-късно 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележка: 
Агенцията си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
Деца до 18-годишна възраст пътуват с придружител.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30 души.

Срок за уведомяване при недостиг на минимум туристи: 2 дни преди датата на отпътуване.